Serie A: Είχε «πάρτι» με καλεσμένη τη Μίλαν η Λάτσιο (highlights)

Με δύο τέρματα του Χοακίν Κορέα και ένα του Ιμόμπιλε η Λάτσιο υπέταξε 3-0 τη Μίλαν στο «Ολίμπικο» στο ματς που έριξε την αυλαία της 33ης αγωνιστικής. Χωρίς να ζοριστεί, η Νάπολι επικράτησε 2-0 της Τορίνο στην ομώνυμη πόλη, εδραιώθηκε στην 4αδα και βλέπει... Champions League. Παραμένει σε... μπελάδες η «Γκρανάτα». Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία της Serie A. 

Serie A: Είχε «πάρτι» με καλεσμένη τη Μίλαν η Λάτσιο (highlights)

Ο Χοακίν Κορέα οδηγεί τη Λάτσιο στην τετράδα. Ο φορ από την Αργεντινή πέτυχε δύο τέρματα, ο Τσίρο Ιμόμπιλε βρήκε και εκείνος στόχο και η Λάτσιο επιβλήθηκε 3-0 της Μίλαν στο «Ολίμπικο», αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 33ης αγωνιστικής στη Serie A.

Αποτέλεσμα το οποίο φέρνει τους πρωτευουσιάνους σε απόσταση πέντε βαθμών από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League αλλά και με ματς λιγότερο με τη Μίλαν να βρίσκεται στην 5η θέση πλέον, υστερώντας στην τριπλή ισοβαθμία (στους 66 βαθμούς) με Γιουβέντους και Νάπολι!

Σε ανοδική πορεία παρέμεινε η Νάπολι που νίκησε στο Τορίνο 2-0 την ομώνυμη ομάδα στο προτελευταίο - χρονικά- παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής στη Serie A. Αποτέλεσμα το οποίο την εδραιώνει στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας και τις δίνει τη δυνατότητα να βλέπει... Champions League.

Σε αντίθεση με τους «παρτενοπέι», η «Γκρανάτα» μετά από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, παραμένει χαμηλά, ούσα ισόβαθμη (31β.) με Κάλιαρι και Μπενεβέντο, παλεύοντας για την σωτηρία.

Στο αγωνιστικό σκέλος, το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο άπλωσε τη... μπουγάδα μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο 45λεπτο, με τα τέρματα των Μπακαγιόκο (11') και Οσιμέν (13').

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (25/6)

Μετά από δύο ισοπαλίες με 1-1 (κόντρα σε Νάπολι και Σπέτσια) η Ίντερ επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην Ελλάς Βερόνα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» χάρη σε γκολ του Ματέο Ντάρμιαν.

Του ίδιου παίκτη που είχε προσυπογράψει και την τελευταία της νίκη πάλι με το μίνιμουμ σκορ στο Κάλιαρι!

Αυτή κόντρα στους Βερονέζους ήταν η 13η διαδοχική εντός έδρας και οι «νερατζούρι» που είναι ολοένα εγγύτερα στο σκουντέτο ισοφάρισαν το ρεκόρ τους που κράταγε από την εποχή του Λεονάρντο το 2011.

Όσο για τους φιλοξενούμενους ήταν η 4η διαδοχική ήττα κι είναι στο μέσον της βαθμολογίας.

Την ίδια στιγμή η Γιουβέντους στη Φλωρεντία κόντρα στην Φιορεντίνα έμεναν στο 1-1

Αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία αφού ούτε απομάκρυνε τους γηπεδούχους από την επικίνδυνη ζώνη όσο θα ήθελαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι (που έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 6 εκτός έδρας ματς τους...) υποχώρησαν στην τέταρτη θέση !

Οι «βιόλα» που στον πρώτο γύρο είχαν κερδίσει τους «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν με πέναλτι - αλά Πανένκα - του Βλάχοβιτς κι είχαν δοκάρι με τον Πούλγκαρ, αλλά ισοφαρίστηκαν από τον νεοεισελθόντα (31 δεύτερα μετά) Μοράτα.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Αταλάντα, η οποία διέλυσε την Μπολόνια (5-0). Με έξι νίκες και μία ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια οι μπεργκαμάσκι προσπέρασαν Γιουβέντους και Μίλαν, αν και οι ροσονέρι αγωνίζονται σήμερα στην Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο και με δική τους νίκη, μπορούν να περάσουν ξανά μπροστά.

Η Κάλιαρι με τον Μπάμπη Λυκογιάννη ν' ανοίγει το σκορ επικράτησε 3-2 της Ρόμα φτάνοντας στην 3η σερί επιτυχία. Που την έφερε, έστω στην ισοβαθμία, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Από την άλλη οι «τζιαλορόσι», που αποχαιρέτισαν το Champions League αφού για τέταρτο σερί ματς δεν κέρδισαν (2 ισοπ. - 2 ήττες), έδειξαν να έχουν το μυαλό στο Europa League και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χωρίς να συναντήσει σθεναρή αντίδραση, η Ουντινέζε υπέταξε την Μπενεβέντο 4-2 στην έδρα της, κλειδώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παραμονή της στη Serie A. Οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού (μόλις δύο βαθμούς) η γηπεδούχος που για πέμπτο διαδοχικό ματς έμειναn μακριά από τη νίκη.

Οι Ναουέλ Μολίνα (4’) και Τολγκάι Αρσλάν (31’) μετά από εξαιρετικές επιθέσεις έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη των «Φριουλιάνι». Το πέναλτι του Νικολάς Βιόλα (34’) έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά τα τέρματα του Γενς Λάρσεν (49’) και του δανεικού από τη Μάντσεστερ Σίτι, Τζέιντεν Μπρααφ (73’) τελείωσαν το παιχνίδι. Ο Τζιανλούκα Λαπαντούλα απλώς κατάφερε να μειώσει σε 4-2 (83').

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (24/4)

Έπειτα από τέσσερις «άγονες» αγωνιστικές (2 ισοπ. - 2 ήττες) η Τζένοα επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας, στη Γένοβα, την Σπέτσια με 2-0.

Αποτέλεσμα που έφερε τους «γκριφόνι» σε απόσταση ...ασφαλείας 8 πόντων από την επικίνδυνη ζώνη και στο +3 από την συντοπίτισσα τους ομάδα.

Για την οποία αγωνίστηκε, μετά το 65ο λεπτό, ο (γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων, λόγω ΑΕΚ...) Ντανιέλε Βέρντε που δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ομάδα του από τη 2η ήττα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές όπου έχει συγκομιδή ενός μόλις πόντου.

Αντίθετα με τους Γενοβέζους η, προτελευταία, Πάρμα μάλλον υπέστη μια καταδικαστική, εντός έδρας, ήττα κόντρα στην ουραγό Κροτόνε που κινδύνευε αυτή την αγωνιστική να υποβιβαστεί μαθηματικά.

Τα «σκυλόψαρα» που προηγήθηκαν δις βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, αλλά με 2 γκολ του Νουάνκο πήραν το τρίποντο σ' ένα τρελό ματς με 4-3 κι όχι μόνο έδωσαν παράταση στην αγωνία της παραμονής (σ. στο -16 η σωτηρία μ' έξι αγώνες να μένουν) αλλά τράβηξε μαζί της και του ντουκάλι που είναι στο -11

Ήταν το παρθενικό τους διπλό στο πρωτάθλημα και το πρώτο τρίποντο μετά από 6 ήττες.

Στον ίδιο αριθμό αγώνων οι «παρμέντσι» έχουν συγκομιδή ενός μόνο πόντου και... βουλιάζουν.

Στο βραδινό ματς του Σαββάτου (24/5) η Σασουόλο σφυροκόπησε την Σαμπντόρια, αλλά κέρδισε με το μίνιμουμ σκορ (1-0), εδραιώνοντας την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, χάρη σε, ακροβατικό, γκολ του Ντομένικο Μπεράρντι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τις δύο ομάδες χωρίζει μόνο μία θέση, αλλά δέκα βαθμοί με τους γηπεδούχους των 4 σερί νικών να βλέπουν ευρωπαϊκή έξοδο για πρώτη φορά στα χρονικά τους !

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

24/4 Σάββατο

Τζένοα-Σπέτσια 2-0
(63' Σκαμάκα, 86' Σομουρόντοφ)

Πάρμα-Κροτόνε 3-4
(29' Ερνάνι, 49' Ζερβινιό, 54' Μιχάιλα - 14' Μαγκαγιάν, 42', 69' πεν. Νουάνκο, 45+1' Ουνάς)



Σασουόλο-Σαμπντόρια 1-0
(69' Μπεράρντι)


25/4 Κυριακή
Μπενεβέντο-Ουντινέζε 2-4

(34’ πεν. Βιόλα, 83’ Λαπαντούλα-4’ Μολίνα, 31’ Αρσλάν, 49’ Λάρσεν, 73’ Μπράαφ)

Ίντερ-Ελλάς Βερόνα 1-0
(76' Ντάρμιαν)

Φιορεντίνα-Γιουβέντους 1-1
(29' πεν. Βλάχοβιτς - 46' Μοράτα)

Κάλιαρι-Ρόμα 3-2
(4' Λυκογιάννης, 57' Μαρίν, 64' Ζοάο Πέδρο - 27' Κάρλες Πέρεθ, 69' Φάτσιο)



Αταλάντα-Μπολόνια 5-0

(21’ Μαλινόφσκι, 42’ Μουριέλ, 57’ Φρόιλερ, 59’ Ζαπάτα, 73' Μίραντσουκ)

26/4 Δευτέρα

Τορίνο-Νάπολι 0-2
(11' Μπακαγιόκο, 13' Οσιμέν)

Λάτσιο-Μίλαν 3-0
(2', 51' Κορέα, 87' Ιμόμπιλε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ