La Liga: Η Μπιλμπάο (2-1 την Ατλέτικο) έφερε Μπάρτσα και Ρεάλ στο -2 και Σεβίλλη στο -3(Ηighlights)!

Η Μπαρτσελόνα με δύο τέρματα του Γκριεζμάν ανέτρεψε το 1-0 της Βιγιαρεάλ νικώντας 2-1 και είναι στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης που έχασε με το ίδιο σκορ στο Μπιλμπάο. Με 2-1 επικράτησε κι η Σεβίλλη της Γρανάδας κι είναι στο -3 από την κορυφή. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία της 33ης αγωνιστικής της La Liga.

La Liga: Η Μπιλμπάο (2-1 την Ατλέτικο) έφερε Μπάρτσα και Ρεάλ στο -2 και Σεβίλλη στο -3(Ηighlights)!

H Aθλέτικ Μπιλμπάο δεν κέρδιζε στο πρωτάθλημα από τις 7 Μάρτη (1 ήττα και 5 ισοπαλίες έκτοτε), είχε χάσει δύο τελικούς Κυπέλλου (από Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μπαρτσελόνα) μέσα στον Απρίλη, αλλά νίκησε 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο «Σαν Μαμές» και την έβαλε στα... σχοινιά αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου.

Κι αυτό γιατί τρεις ομάδες είναι σ' απόσταση τριπόντου πίσω της.

Παρότι γύρισε ο Λουίς Σουάρες (σ. μπήκε στο 59') η ομάδα του Σιμεόνε όχι μόνο βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από νωρίς (8' Μπερενγκέρ), αλλά παρότι ισοφάρισε ο Σάβιτς (77') δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από τον Ινίγκο Μαρτίνεθ (86') και το νικηφόρο σερί δύο αγώνων (με μηδέν παθητικό) των κολτσονέρος έλαβε τέλος...

Κι όλα αυτά ενώ οι «παπλωματάδες» ήξεραν τ' αποτελέσματα των υπολοίπων μνηστήρων του τίτλου...

Μέσα σε 9 αγωνιστικά λεπτά διαμορφώθηκε στο Μαδριγάλ το 2-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα, κόντρα στην Βιγιαρέαλ, που την έφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη της Ρεάλ Μαδρίτης (και στο -2 από την Ατλέτικ) παρότι έχει ματς λιγότερο από εκείνες.

Τα «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε με τον Τσουκβουέζε (26') αλλά ο Αντουάν Γκριεζμάν (που είχε σκοράρει το 5ο γκολ στο 5-2 επί της Χετάφε μεσοβδόμαδα) με δύο γκολ σε 7 λεπτά (28', 35') το... βύθισε και έδωσε στους Καταλανούς το τρίποντο.

Το 1-2 δεν άλλαξε παρότι από το 65' οι γηπεδούχοι έπαιζαν 10 μετά από απευθείας κόκκινη στον Τριγκέρος για εγκληματικό φάουλ στον Μέσι.

Οι «μπλαουγκράνα» που είχαν μεγάλες ευκαιρίες πριν το γκολ των αντιπάλων τους αλλά και στο 2ο μέρος, δεν τις αξιοποίησαν και έμειναν με το άγχος μέχρι τέλους

Ωστόσο αν την Πέμπτη (29/04) κερδίσουν τη Γρανάδα σ' εξ αναβολής ματς, περνάνε επικεφαλής της βαθμολογίας!

Όσο για την ομάδα του Έμερι γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα της.

Με το ίδιο σκορ νίκησε κι η Σεβίλλη την Γρανάδα στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας κι είναι στον πόντο από τους Καταλανούς και τη Ρεάλ Μαδρίτης (και στο τρίποντο απο την κορυφή), αφού έφτασε τις 5 σερί επιτυχίες και τα 8 ματς αήττητη (7ν. - 1 ισοπ.)!

Επίσης 2-1 νίκησε κι η Θέλτα την Οσασούνα και...ξέγνοιασε.

Ήταν η πρώτη νίκη των Γαλιθιάνων μετά από 3 αγωνιστικές μ' έναν πόντο συγκομιδής, ενώ οι Βάσκοι έχασαν μετά από 3 νίκες και έξι ματς αήττητη (3ν. - 3 ισοπ.)

Νωρίτερα, «ο θάνατος σου (ποδοσφαιρικός...) η ζωή μου...» ήταν το Ουέσκα - Χετάφε πρώτο χρονικά του Κυριακάτικου προγράμματος της 33ης αγωνιστικής της La Liga.

To 2-0 με το οποίο επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι τους επέτρεψε να ...αναπνεύσουν αφού όχι μόνο επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από 7 αγωνιστικές (όπου είχαν συγκομιδή 4 πόντων) αλλά απομακρύνθηκαν απο την επικίνδυνη ζώνη στο +5.

Πρωταγωνιστής τους ο Τούρκος επιθετικός Ουνάλ σκοράροντας και τα δύο τέρματα

Την ίδια στιγμή οι, προτελευταίοι, γηπεδούχοι του Δημήτρη Σιόβα (σ. αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος) γνώρισαν την 3η διαδοχική ήττα τους χωρίς μάλιστα να έχουν σκοραρει (0-5 τα γκολ) και η σωτηρία δυσχεραίνει.

Τα ματς του Σαββάτου

Για δεύτερο ματς στα τελευταία τρία του πρωταθλήματος και τρίτο στα τελευταία 4 όλων των διοργανώσεων η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 0-0.

Κι αν εκείνο στο «Άνφιλντ» της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά (σ. μεσοβδόμαδα υποδέχεται την Τσέλσι) του Champions League εκείνα με Χετάφε πριν από μια βδομάδα και με την ...συνονόματη Ρεάλ Μπέτις στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» ίσως της κοστίσουν την υπεράσπιση του τίτλου της.

Οι «μερένγκες» (που δεν δέχονται γκολ 4 ματς...) παρά την επιστροφή του Αζάρ μετά από τον τραυματισμό του (έναν από τους πολλούς...) δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στους Ανδαλουσιάνους που έφτασαν τα 370 λεπτά χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία τους από τους Καστιγιάνους εκτός έδρας και παραμένουν στις Ευρωπαϊκές θέσεις.

Η ομάδα του Πελεγκρίνι είναι αήττητη 6 ματς (αλλά τα τελευταία 5 είναι ισοπαλίες).

Iσόπαλες έμειναν, αλλά στο 1-1, Βαλένθια και Αλαβές σ' ένα ματς που δεν είχε γκολ ως το 84'.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με τον Γκουιντέτι αλλά ο Γκαγιά στο 87' δεν τους επέτρεψε να φύγουν με το τρίποντο από το Μεστάγια.

Πάντως έμειναν αήττητοι για 4ο ματς (2ν. - 2 ισοπ.) και βρέθηκαν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι «νυχτερίδες» είναι δίχως επιτυχία πέντε αγώνες (3 ισοπ. - 2 ήττες)

Νωρίτερα, με το μίνιμουμ σκορ, επικράτησε η Έλτσε στο εναρκτήριο ματς της 33ης αγωνιστικής της La Liga κόντρα στην Λεβάντε.

Αποτέλεσμα που έφερε τους νικητές πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έστω και με ματς περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους «μνηστήρες» της σωτηρίας.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λούκας Μπογιέ δίνοντας στην Έλτσε την πρώτη της νική μετά από 7 αγωνιστικές όπου η συγκομιδή της ήταν πενιχρή (3 π.).

Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Μορέντε (66') μ' αποτέλεσμα να μην γλιτώσουν το.. καρδιοχτύπι κόντρα στους «βατράχους» που υποχρεώθηκαν στην τρίτη διαδοχική τους ήττα και το δεύτερο διαδοχικό ματς χωρίς σκορ.

Aντίθετα με την Έλτσε η Ρεάλ Βαγιαδολίδ δεν κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού αφού παρότι προηγήθηκε κόντρα στην Κάντιθ ισοφαρίστηκε σε 1-1.

Ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία για τους Καστιγιάνους με το ίδιο σκορ, ενώ δεν κερδίζουν για 6 αγωνιστικές. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι αγνοούν την επιτυχία 3 αγωνιστικές έχοντας συγκομιδή δύο πόντων.

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής

Έλτσε-Λεβάντε 1-0
(31' Μπογιέ)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ-Κάντιθ 1-1
(14' Όσκαρ Πλάνο - 64' Κάλα)

Βαλένθια-Αλαβές 1-1
(89' Γκαγιά - 84' Γκουιντέτι)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Μπέτις 0-0


Κυριακή 25/4

Ουέσκα-Χετάφε 0-2
(20', 52΄Ουνάλ)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 1-2
(26' Τσουκβουέζε - 28', 35' Γκριεζμάν)

Θέλτα-Οσασούνα 2-1
(42' Άσπας, 64' Μουρίγιο - 77' πεν. Ρομπέρτο Τόρες)

Σεβίλλη-Γρανάδα 2-1
(Ράκιτιτς 16' πεν., 53' Οκάμπος - 90' πεν. Σολδάδο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(8' Μπερενγκέρ, 86' Ίνιγκο Μαρτίνεθ - 77' Σάβιτς)

Δευτέρα 26/4
Έιμπαρ-Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ