Αποκάλυψη «Der Spiegel» για ρήτρες αποχώρησης 150 εκ. ευρώ και πριμ 60 εκ. ευρώ σε Μπάρτσα και Ρεάλ

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκάλυψε ότι οι ρήτρες αποχώρησης των ομάδων της Εuropean Super League είναι 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα έπαιρναν επιπλέον 60 εκατομμύρια ευρώ από τις άλλες 10 ομάδες

Αποκάλυψη «Der Spiegel» για ρήτρες αποχώρησης 150 εκ. ευρώ και πριμ 60 εκ. ευρώ σε Μπάρτσα και Ρεάλ

Επειδή πολλά ακούστηκαν για το ποσό που καλούνται να καταβάλουν ως ρήτρα οι ομάδες που αποχώρησαν από την European Super League με κάποιες πληροφορίες ν' αναφέρουν ότι φτάνει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ το Γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τα συμβόλαια και των 12 ομάδων κι ότι οι ρήτρες είναι στο μισό (150 εκατ. ευρώ.)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα έβαζαν στα άδεια ταμεία τους έξτρα 60 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στο πλαίσιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται, ίσως, και για τον λόγο που οι δύο ισπανικοί σύλλογοι δεν έχουν αποσύρει ακόμα την παρουσία τους από τη European Super League.

«Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα πληρωθούν έξτρα 60 εκατ. ευρώ η καθεμία, ποσό που θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις. Για αυτό τον λόγο, στο τέλος της πρώτης σεζόν της Super League, θα λάβουν από 30 εκατ. ευρώ» αναφέρουν τα συμβόλαια.

Επιπρόσθετα, σε ένα άλλο σκέλος του συμβολαίου τονίζεται ότι οι ομάδες της Super League θα έχουν το δικαίωμα να μεταδώσουν αποκλειστικά στα δικά τους κανάλια τέσσερις αναμετρήσεις από την κανονική περίοδο, προσδοκώντας φυσικά σε ακόμα περισσότερα έσοδα από συνδρομές.

Σύμφωνα με τις σελίδες που δημοσιεύονται, οι ομάδες που ιδρύουν τη Super League είναι 15, καθώς εκτός από τους «12» συμπεριλαμβάνονταν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, που προσκλήθηκαν, χωρίς τελικά να πουν το τελικό «ναι»

Εξάλλου αυτές που θα είχαν το μικρότερο ποσοστό εσόδων θα ήταν οι Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ και Ίντερ.