Kλοπ κατά (ξανά) της Εuropean Super League αλλά και του νέου φορμάτ του Champions League!

O μάνατζερ της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μίλησε, εκ νέου, εναντίον της European Super League, αλλά τάχθηκε κατά και της νέας μορφής που θα έχει το Champions League που εξήγγειλε η UEFA!

Kλοπ κατά (ξανά) της Εuropean Super League αλλά και του νέου φορμάτ του Champions League!

Από τις αρχές της εβδομάδας δεν υπάρχει πλέον ορατό στον ορίζοντα το ενδεχόμενο της European Super League.

Aλλά ο Γιούργκεν Κλοπ, στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του Σαββατιάτικου (24/04) αγώνα με την Νιούκαστλ για την Premier League ερωτήθηκε, εκ νέου, επαναλαμβάνοντας την θέση του κατά της δημιούργιας της.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η διοίκηση της Λίβερπουλ έκανε λάθος με την ένταξη της ομάδας σ' αυτήν.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί αλλά κριτικάρισε τη νέα μορφή του Champions League που λανσάρισε αυτή την εβδομάδα η UEFA και το οποίο θα ισχύει από την σεζόν 2024-25 με 10 ματς αντί για 6 στη φάση των ομίλων.

«Από αυτά που έχω ακούσει δεν έχει τελειώσει το ζήτημα. Δεν αναφέρομαι στην European Super League αλλά στην αλλαγή του φορμάτ. Δεν μπορείς έτσι απλά να εισάγεις νέες διοργανώσεις. Είναι πολύ καλό που η νέα Super League είναι εκτός, αλλά δεν είναι ωραίο το νέο φορμάτ του Champions League.

Το πιο θετικό πράγμα για την Super League είναι πως δεν πραγματοποιήθηκε. Θα ήταν πραγματικά άσχημο, ωστόσο θα πρέπει τώρα να προγραμματίσουμε το μέλλον από το να μιλάμε απλά για το παρελθόν. Η UEFA μού έδειξε την ιδέα για το νέο φορμάτ και είπα ότι δεν μου άρεσε. 10 παιχνίδια αντί για 6;

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πώς θα τα χωρέσουμε. Ουδείς μας ρώτησε, εμείς θα πρέπει μόνο να παίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε περισσότερα παιχνίδια από όσα δίνουμε τώρα», τόνισε ο τεχνικός των "κόκκινων", για να προσθέσει σχετικά με την συγνώμη του ιδιοκτήτη της ομάδας προς τον ίδιο στέλνοντας μήνυμα ενότητας:

«Δεν ήταν απαραίτητη η συγγνώμη από πλευράς του Τζον Χένρι προς το πρόσωπό μου. Ξέρω τους ιδιοκτήτες εδώ και έξι χρόνια, ξέρω ότι υπήρχαν στιγμές που δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις, όπως έγινε και τώρα.

Ελπίζω ότι ο δεσμός που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και στους οπαδούς θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός. Δεν είναι κακοί άνθρωποι οι ιδιοκτήτες μας, πήραν απλά μία κακή απόφαση, ας προχωρήσουμε.