Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μιλώντας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους».

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν όπως ήταν λογικό αναφέρθηκε στο θέμα της δημιουργίας της European Super League.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την κρίση και το ποδόσφαιρο θα βγει ακόμη πιο δυνατό από ποτέ γιατί θα αναλάβουμε την δύσκολη πρόκληση του να διαμορφώσουμε το μέλλον των διοργανώσεων της UEFA. Θα βοηθήσουμε τους συλλόγους μας να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Έχουμε να οργανώσουμε το Euro, η τέλεια ευκαιρία για να δείξουμε πως προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Η κρίση που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο θα μας κάνει δυνατότερους.

Διάβασα ότι θα καταργήσουμε το Financial Fair Play. Θα είμαι ξεκάθαρος: Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα.

Ινφαντίνο: «Αντίθετη η FIFA με την ESL, θα υπάρξουν συνέπειες για όσες ομάδες φύγουν»

Για μερικούς, οι οπαδοί έχουν γίνει καταναλωτές, πελάτες, και οι διοργανώσεις προϊόντα.

Ο εγωισμός αντικαθιστά την αλληλεγγύη. Τα λεφτά έχουν γίνει πιο σημαντικά από τη δόξα, η απληστία πιο σημαντική από την πίστη. Αυτοί οι σύλλογοι που νομίζουν ότι είναι μεγάλοι και άφθαρτοι σήμερα, πρέπει να θυμούνται από πού ξεκίνησαν.

Και να συνειδητοποιήσουν ότι αν είναι Ευρωπαίοι γίγαντες σήμερα, είναι εν μέρει χάρη στην UEFA. Οι ομάδες που είναι μεγάλες σήμερα δεν ήταν ανέκαθεν μεγάλες και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι πάντοτε μεγάλες. Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό, απρόβλεπτο. Γι’ αυτό είναι τόσο όμορφο.

Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ή μάλλον, ανήκει σε όλους. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση, σεβόμαστε τους άλλους. Αυτό κάτι σημαίνει.

Το πλάνο που έχουμε για μετά το 2024 έχει προκύψει μετά από μακρά διαδικασία. Δεν είναι συμβιβασμός. Με τις προσαρμογές που θα κάνουμε θα χτίσουμε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος, την ώρα που εγωιστές άνθρωποι προσπαθήσουν να σκοτώσουν αυτό το όμορφο παιχνίδι».