Ινφαντίνο: «Αντίθετη η FIFA με την ESL, θα υπάρξουν συνέπειες για όσες ομάδες φύγουν»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως η FIFA είναι κάθετα αντίθετη με τη European Super League, ενώ δήλωσε πως αν οι ομάδες επιθυμούν να φύγουν, θα αποχωρήσουν με συνέπειες.

Ινφαντίνο: «Αντίθετη η FIFA με την ESL, θα υπάρξουν συνέπειες για όσες ομάδες φύγουν»

Το θέμα της δημιουργίας της European Super League συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην αθλητική -και όχι μόνο- επικαιρότητα, με όλο και περισσότερες φωνές να τάσσονται κατά του εγχειρήματος.

Μία εξ αυτών είναι φυσικά και αυτή του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο, παρόντας και του προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ξεκαθάρισε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι αντίθετη και δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα διοργάνωση, ενώ προειδοποίησε τις ομάδες που επιθυμούν να αποχωρήσουν ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

«Ήθελα να μιλήσω για τον κορονοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Μουντιάλ των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί, έχουν αλλάξει τα πλάνα μου και αυτά που θέλω να πω. Η FIFA είναι ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού και είμαστε τελείως αντίθετοι με τη δημιουργία της European Super League.

Tο μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της European Super League, που είναι ένα κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό. Δεν την εγκρίνουμε και είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες.

Οι ομάδες οφείλουν να ζήσουν με τις συνέπειες όσων πράττουν. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε στην απέξω Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Και μπορεί να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος στο ξεκίνημα, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της FIFA δεν αναφέρθηκε σε αποκλεισμό διεθνών παικτών στις εθνικές τους ομάδες, όπως έπραξε ο ομόλογος του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.