Αντίθετη με τη δημιουργία της European Super League η γερμανική Ομοσπονδία

Η γερμανική Ομοσπονδία ξεκαθάρισε τη θέση της στην υπόθεση της δημιουργίας της European Super League, τονίζοντας ότι τάσσεται στο πλευρό της UEFA.

Αντίθετη με τη δημιουργία της European Super League η γερμανική Ομοσπονδία

Στην ανακοίνωση της δημιουργίας της European Super League απουσίαζε από τους «ιδρυτές» η Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ και άλλες γερμανικές ομάδες παρά τα όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν ότι θα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φτιάξιμο της κλειστής λίγκας.

Υπήρχε λόγος φυσικά που τα ονόματα των ομάδων της Bundesliga απουσίαζαν, καθώς η γερμανική ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της UEFA και εναντίον της European Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:

«Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τοποθετεί τον εαυτό της ξεκάθαρα εναντίον της δημιουργίας του European Super League. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει πάντα να έχει να κάνει με τις αθλητικές επιδόσεις.

Αυτές να καθορίζουν τις ανόδους, τους υποβιβασμούς μια τις προκρίσεις στις εκάστοτε διοργανώσεις. Τα οικονομικά συμφέροντα μερικών ομάδων δεν πρέπει να κάμψουν την αλληλεγγύη του ποδοσφαίρου.
Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει μέρος του ποδοσφαίρου με βάση την αλληλεγγύη συνολικά ή θέλει μόνο να κυνηγήσει εγωιστικά οφέλη, εκτός της UEFA και των εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.
Η DFB, λοιπόν, συντάσσεται ξεκάθαρα με το εκπεφρασμένο κοινό μέτωπο της UEFA με τις διοργανώτριες Αρχές και τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας».