La Liga: «Φρένο» από τη Μπέτις και τώρα... τρέχει η Ατλέτικο (highlights)!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «κόλλησε» στο 1-1 με τη Ρεάλ Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», ανέβηκε ξανά στην κορυφή αλλά μόλις έναν βαθμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δύο από την Μπαρτσελόνα. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: «Φρένο» από τη Μπέτις και τώρα... τρέχει η Ατλέτικο (highlights)!

Και τώρα... τρέχει. Η Ατλέτικο Μαδρίτης «κόλλησε» στο 1-1 με τη Ρεάλ Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και παρότι παρέμεινε στην κορυφή της La Liga με 67 βαθμούς, νιώθει για τα καλά τις ανάσες των Ρεάλ (66β) και Μπαρτσελόνα (65β). Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τους «ροχιμπλάνκος» που με το αποτέλεσμα στην Ανδαλουσία έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Ευκαιρία να προσπεράσει τη Σοσιεδάδ και να σκαρφαλώσει στην 5η θέση που οδηγεί στο Europa League έχασαν οι γηπεδούχοι. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Καράσκο αλλά η Μπέτις είχε γρήγορη απάντηση και με γκολ του Τέγιο στο 20' έφεραν το ματς στα ίσα.

Υπερπολύτιμο τρίποντο έβαλε στο... σακούλι της η Οσασούνα νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στο εναρκτήριο παιχνίδι της ημέρας για την 30ή αγωνιστική της La Liga.

Η ομάδα της Παμπλόνα προηγήθηκε δις στην έδρα της Βιγιαρεάλ, η οποία δεν βρήκε απάντηση στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, που πήραν το διπλό με σκορ 1-2 και εκτόξευσαν της διαφορά τους από τη ζώνη του υποβιβασμού στο +8!

Με το ίδιο σκορ και με ανατροπή η Γρανάδα επιβλήθηκε στο Βαγιαδολίδ της τοπικής Ρεάλ τερματίζοντας το αρνητικό σερί 2 ηττών.

Όσο για τους γηπεδούχους, που είναι στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη, έμειναν χωρίς επιτυχία για 4 αγώνες έχοντας συγκομιδή δύο πόντων.

Εξάλλου Βαλένθια και Ρεάλ Σοσιεδάδ έμειναν στο 2-2, σ' ένα ματς πλούσιο σε συγκινήσεις.

Οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι στο 29' με τον Κάρλος Σολέρ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2.

Ωστόσο ισοφάρισαν και το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους παρότι ο Μάξι Γκόμες αποβλήθηκε στο 80'.

Έτσι οι «νυχτερίδες» έχουν έναν πόντο σε δύο αγωνιστικές και οι Βάσκοι δύο στις τελευταίες τέσσερις.

To Σάββατο 10/4

Στο περιθώριο του «κλάσικο», πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να αποφύγει τη διακεκαυμένη ζώνη της βαθμολογίας πέτυχε η Κάντιθ στην έδρα της Χετάφε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββάτου για την 30ή αγωνιστική της La Liga.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 64' με αυτογκόλ του Κόποβι και κράτησαν αυτό το 0-1 μέχρι το φινάλε, για να αποσπαστούν έτσι στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν απέχοντας μόλις 4 βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Με το ίδιο σκορ νίκησε η Λεβάντε (που δεν σκόραρε δύο ματς μετρώντας ισάριθμες ήττες) την Έιμπαρ εκτός έδρας επεκτείνοντας την αποχή της ουραγού από τις επιτυχίες στα 13 ματς (σ. από τις 3 Γενάρη). Μόνο 4 πόντους έχουν μαζέψει οι Βάσκοι σ' αυτά τα ματς...

Δίχως νικήτη και γκολ έληξε το βασκικό ντέρμπι Αθλέτικ Μπιλμπάο - Αλαβές.

Οι γηπεδούχοι που δεν έχουν συνέλθει από την απώλεια του Κυπέλλου (στις 3 του μήνα) συμπλήρωσαν ένα μήνα χωρίς επιτυχία κι έξι αγώνες συνολικά σ' όλες τις διοργανώσες (4 ισοπ. - 1 ήττα στο πρωτάθλημα), αφού είχαν δοκάρι (Μορσίγιο 17') και σωρεία ευκαιριών.

Από την άλλη η προτελευταία ομάδα της Βιτόρια στο πρώτο αγώνα του Χάβι Καγιέχα στον πάγκος τους πήραν το 2ο πόντο σε 8 αγώνες...

Την Παρασκευή 9/4

Στη «σκιά» του κλάσικο, που δεσπόζει στο αγωνιστικό τριήμερο, πανευρωπαϊκά, η 30η αγωνιστική της La Liga σήκωσε αυλαία με μια αναμέτρηση κομβική για την μάχη της ουράς.

Στην Ουέσκα, λοιπόν, η τοπική ομάδα έφτασε στη δεύτερη σερί επιτυχία επικρατώντας 3-1 της Έλτσε κι όχι μόνο άφησε την τρίτη θέση από το τέλος, βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά έστειλε εκεί την αντίπαλο της που πριν την έναρξη του αγώνα είχε δύο πόντους περισσότερους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ράφα Μιρ με δύο τέρματα για 2ο σερί αγώνα! Ο φορμαρισμένος Ισπανός επιθετικός που έφτασε τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημαα ήταν ο κύριος υπαίτιος που η Έλτσε μετά από δύο σερί ισοπαλίες γνώρισε την ήττα μένοντας χωρίς επιτυχία για 5ο συναπτό ματς.

Ο Δημήτρης Σιόβας μπήκε στο 65ο λεπτό βοηθώντας την ομάδα του να «κλειδώσει» την μεγάλη νίκη

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4

Ουέσκα - Έλτσε 3-1
(3', 87' πεν. Ράφα Μιρ, 30' Σάνδρο - 4' αυτ. Βάβρο)


ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4

Χετάφε - Κάντιθ 0-1
(64' αυτ. Κόποβι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ντεπορτίβο Αλαβές 0-0

Έιμπαρ - Λεβάντε 0-1
(45'+2' Χόρχε ντε Φρούτος)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1
(13' Μπενζεμά, 28' Κρόος, - 60' Μινγκέθα)


ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4

Βιγιαρεάλ - Οσασούνα 1-2
(70' αυτ. Γκαρσία - 64' Μονκαϊόλα, 74' Μπούντιμιρ)

Βαλένθια - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2
(60' πεν. Βας, 72' Παουλίστα - 33' Γκεβάρα, 45' Ισάκ)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Γρανάδα 1-2
(41' πεν. Ορεγιάνα - 78' Χόρχε Μολίνα, 86' Κίνι).

Ρεάλ Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(20' Τέγιο - 5' Καράσκο)

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/4

22.00: Θέλτα Βίγκο - Σεβίλλη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ