La Liga: «Διπλά» με το μίνιμουμ σκορ για Κάντιθ και Λεβάντε, «άσφαιρα» στο Μπιλμπάο! (highlights)

Σπουδαίο επικράτηση (0-1) στην έδρα της Χετάφε πέτυχε η Κάντιθ στο εναρκτήριο παιχνίδι του Σαββάτου για την 30ή αγωνιστική, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε κι η Λεβάντε της ουραγού Έιμπαρ. Αθλέτικ Μπιλμπάο και Αλαβές έμειναν στο 0-0. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: «Διπλά» με το μίνιμουμ σκορ για Κάντιθ και Λεβάντε, «άσφαιρα» στο Μπιλμπάο! (highlights)

Στο περιθώριο του «κλάσικο», πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να αποφύγει τη διακεκαυμένη ζώνη της βαθμολογίας πέτυχε η Κάντιθ στην έδρα της Χετάφε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββάτου για την 30ή αγωνιστική της La Liga.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 64' με αυτογκόλ του Κόποβι και κράτησαν αυτό το 0-1 μέχρι το φινάλε, για να αποσπαστούν έτσι στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν απέχοντας μόλις 4 βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Με το ίδιο σκορ νίκησε η Λεβάντε (που δεν σκόραρε δύο ματς μετρώντας ισάριθμες ήττες) την Έιμπαρ εκτός έδρας επεκτείνοντας την αποχή της ουραγού από τις επιτυχίες στα 13 ματς (σ. από τις 3 Γενάρη).

Μόνο 4 πόντους έχουν μαζέψει οι Βάσκοι σ' αυτά τα ματς...

Δίχως νικήτη και γκολ έληξε, το βασκικό ντέρμπι Αθλέτικ Μπιλμπάο - Αλαβές.

Οι γηπεδούχοι που δεν έχουν συνέλθει από την απώλεια του Κυπέλλου (στις 3 του μήνα) συμπλήρωσαν ένα μήνα χωρίς επιτυχία κι έξι αγώνες συνολικά σ' όλες τις διοργανώσες (4 ισοπ. - 1 ήττα στο πρωτάθλημα), αφού είχαν δοκάρι (Μορσίγιο 17') και σωρεία ευκαιριών.

Από την άλλη η προτελευταία ομάδα της Βιτόρια στο πρώτο αγώνα του Χάβι Καγιέχα στον πάγκος τους πήραν το 2ο πόντο σε 8 αγώνες...

Την Παρασκευή 9/4

Στη «σκιά» του κλάσικο, που δεσπόζει στο αγωνιστικό τριήμερο, πανευρωπαϊκά, η 30η αγωνιστική της La Liga σήκωσε αυλαία με μια αναμέτρηση κομβική για την μάχη της ουράς.

Στην Ουέσκα, λοιπόν, η τοπική ομάδα έφτασε στη δεύτερη σερί επιτυχία επικρατώντας 3-1 της Έλτσε κι όχι μόνο άφησε την τρίτη θέση από το τέλος, βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά έστειλε εκεί την αντίπαλο της που πριν την έναρξη του αγώνα είχε δύο πόντους περισσότερους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ράφα Μιρ με δύο τέρματα για 2ο σερί αγώνα! Ο φορμαρισμένος Ισπανός επιθετικός που έφτασε τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημαα ήταν ο κύριος υπαίτιος που η Έλτσε μετά από δύο σερί ισοπαλίες γνώρισε την ήττα μένοντας χωρίς επιτυχία για 5ο συναπτό ματς.

Ο Δημήτρης Σιόβας μπήκε στο 65ο λεπτό βοηθώντας την ομάδα του να «κλειδώσει» την μεγάλη νίκη

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4

Ουέσκα - Έλτσε 3-1
(3', 87' πεν. Ράφα Μιρ, 30' Σάνδρο - 4' αυτ. Βάβρο)


ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4

Χετάφε - Κάντιθ 0-1
(64' αυτ. Κόποβι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ντεπορτίβο Αλαβές 0-0

Έιμπαρ - Λεβάντε 0-1
(45+2' Χόρχε ντε Φρούτος)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-1
(13' Μπενζεμά, 28' Κρόος, - 60' Μινγκέθα)


ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4

15.00: Βιγιαρεάλ - Οσασούνα

17.15: Βαλένθια - Ρεάλ Σοσιεδάδ

19.30: Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Γρανάδα

22.00: Ρεάλ Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/4

22.00: Θέλτα Βίγκο - Σεβίλλη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ