Ranking UEFA: 37ος πλέον ο Ολυμπιακός, τον προσπέρασε η Σλάβια λόγω του 1-1 με Άρσεναλ στο Λονδίνο

Η Σλάβια Πράγας πήρε το 1-1 από την Άρσεναλ στο Λονδίνο και πέρασε στην 36η θέση του ranking της UEFA, αφήνοντας 37ο τον Ολυμπιακό.

Ranking UEFA:  37ος πλέον ο Ολυμπιακός, τον προσπέρασε η Σλάβια λόγω του 1-1 με Άρσεναλ στο Λονδίνο

Στο Emirates του Λονδίνου έγινε αυτό που δεν ήθελε ο Ολυμπιακός. Η Σλάβια Πράγας απέσπασε ισοπαλία από την Άρσεναλ με γκολ στις καθυστερήσεις (1-1) στον πρώτο προημιτελικό του Europa League και προσπέρασε τους Πειραιώτες στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Πριν από τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του Europa League, ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην 36η θέση με 43.000 βαθμούς. Η Σλάβια τον ακολουθούσε στην 37η θέση με 42.500 και της αρκούσε μία ισοπαλία για να περάσει εκείνη 36η.

Αυτό συνέβη έστω και με περιπετειώδη τρόπο. Πλέον οι Τσέχοι είναι εκείνοι που βρίσκονται στην 36η (μαζί με την Κοπεγχάγη) παίρνοντας 1.000 βαθμούς από την ισοπαλία στο Λονδίνο και ο Ολυμπιακός έπεσε στην 37η θέση.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν επηρεάζονται οι Πειραιώτες ως προς το αν θα είναι στους «ισχυρούς» σε όλους τους προκριματικούς γύρους του Champions League.

Ίσως όμως τους επηρεάσει στους ομίλους εφόσον περάσουν τους «σκοπέλους» του καλοκαιριού. Στη φάση των ομίλων κινδυνεύουν να μπουν στην κλήρωση από το δ’ γκρουπ δυναμικότητας και όχι από το γ’.