Απόλυση τεχνικού τερματοφυλάκων στην Χέρτα για σχόλια κατά ομοφυλοφίλων και μεταναστών!

Η Χέρτα Βερολίνου απέλυσε τον Ούγγρο προπονητή τερματοφυλάκων, Ζολτ Πέτρι, για ομοφοβικά και αντιμεταναστευτικά σχόλια που έκανε σε εφημερίδα της πατρίδας του

Απόλυση τεχνικού τερματοφυλάκων στην Χέρτα για σχόλια κατά ομοφυλοφίλων και μεταναστών!

Μηδενική ήταν η ανοχή της Χέρτα Βερολίνου για τα σχόλια του προπονητή τερματοφυλάκων της, του, Ούγγρου, Ζολτ Πέτρι, με ομοφοβικό κι αντιμεταναστευτικό περιεχόμενο, που έκανε στην εφημερίδα της πατρίδας του, Magyar Nemzet, τη Δευτέρα (5/4).

Η ομάδα της Γερμανικής πρωτεύουσας γνωστοποίησε την απόλυση του την επομένη των δηλώσεων του. Ο Πέτρι είχε επικρίνει την στάση του γκολκίπερ της Λειψίας, Πίτερ Γκουλάσι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν ξέρω τι οδήγησε τον Πίτερ να στηρίζει ομοφυλόφιλους και άλλες ταυτότητες φύλου. Αν ήμουν αυτός, ως αθλητής, θα συγκεντρωνόμουν στο ποδόσφαιρο και όχι σε τέτοια ζητήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η Ευρώπη μπορεί να βυθίζεται τόσο στην χαμηλή ηθική. Η μεταναστευτική πολιτική είναι έκφραση ηθικής πτώσης. Η Ευρώπη είναι ήπειρος Χριστιανών. οι φιλελεύθεροι αντικρούουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Όταν λες ότι η μετανάστευση δεν είναι καλή, επειδή έρχονται εγκληματίες, σε λένε ρατσιστή".

Δεδομένων των σχολίων του Πέτρι, αλλά και της διαφορετικότητας την οποία στηρίζει η Χέρτα, προχώρησε στην απόφαση της απόλυσης.

«Δεν είμαι ούτε ομοφοβικός, ούτε ξενοφοβικός. Μετανιώνω την δήλωσή μου για την μεταναστευτική πολιτική και θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όλους τους ανθρώπους που ψάχνουν καταφύγιο. Απολαμβάνω τη δουλειά μου στη Χέρτα, αλλά σέβομαι την απόφαση» ανέφερε ο Πέτρι μαθαίνοντας την ανακοίνωση των Βερολινέζων.