Premier League: Έ«Χ»ασε ευκαιρία η Έβερτον (highlights)

Στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον κρατούσε ως το 86' τη νίκη αλλά η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε και κράτησε τα «ζαχαρωτά» μακριά από την πεντάδα. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία.

Premier League: Έ«Χ»ασε ευκαιρία η Έβερτον (highlights)

Η Έβερτον είχε την ευκαιρία να πιάσει τη Λίβερπουλ στη βαθμολογία, να μειώσει στο -2 από την 4αδα και την Τσέλσι (έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο) αλλά την κλώτσησε το βράδυ της Δευτέρας (5/4).

Τα «Ζαχαρωτά» κόλλησαν στο 1-1 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο «Γκούτισον Παρκ» και έμειναν για 4ο διαδοχικό παιχνίδι μακριά από τη νίκη. Ο Χάμες Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ στο 56' αλλά οι Λονδρέζοι με τον Μπατσουαγί στο 86' «πάγωσαν» τους γηπεδούχους.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (4/5)

Αν και βρέθηκε νωρίς (13') να κυνηγά στο σκορ, από γκολ του (πρώην παίκτη τους) Γουέλμπεκ κι έχανε ως το 62' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει τη νίκη με τέρματα των Ράσφορντ και Γκρίνγουντ.

Ήταν το 3ο σερί τρίποντο της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που είναι αήττητη 10 αγωνιστικές (5ν. - 5 ισοπ.) κι επέστρεψε δεύτερη (στο -14 από την συμπολίτισσα Σίτι). Όσο για τους «γλάρους» μετά από 2 σερί νίκες ξανακύλισαν μένοντας στο + 6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Νωρίτερα μ' ανατροπή είχε νικήσει την Φούλαμ κι η Άστον Βίλα με 3-1, παρότι έχανε ως το 78'. Οι «χωρικοί» επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από 4 αγωνιστικές (2 π.) υποχρεώνοντας τους τρίτους από τους τέλος «κότατζερς» στην τρίτη σερί ήττα τους.

Ένα σημαντικό πόντο στην προσπάθεια της να σωθεί πήρε η Νιούκαστλ κόντρα στην Τότεναμ στο «Σεν Τζέιμσις Παρκ» σ' ένα ματς που παρότι προηγήθηκε βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από δύο γκολ του Χάρι Κέιν σε διάστημα 4 λεπτών (30', 34').

Ωστόσο οι «καρακάξες» στο 85' ισοφάρισαν με τον Γουίλοκ στο τελικό 2-2 και παρότι έχουν να κερδίσουν από τις 6 Φλεβάρη και 7 αγωνιστικές (4 ισοπ. - 3 ήττες) παρέμειναν στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Παράλληλα δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μουρίνιο να βρεθεί στην 4αδα μετά τις 2 Γενάρη (-2).

Νωρίτερα, στους 10 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη βρέθηκε η Σαουθάμπτον κερδίζοντας στο πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 30ης αγωνιστικής της Premier League την Μπέρνλι.

Με 3-2 επιβλήθηκαν οι «Άγιοι» παρότι έχαναν 2-0 ως το 31', αλλά 35 αγωνιστικά λεπτά μετά είχαν γυρίσει το ματς ...τούμπα, κόντρα στην μέχρι την έναρξη του ματς ισόβαθμη τους φιλοξενούμενη.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο επανακάμψας από τραυματισμό Ίνγκς, των νικητών, σκόραρε για 3ο σερί ματς κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, κι έτσι το συγκρότημα του Αγγλικού Νότου ξανανίκησε μετά από 2 ήττες, την ίδια στιγμή που η Μπέρνλι δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της.

Τα ματς του Σαββάτου

Σπουδαία νίκη με 3-0 επί της Άρσεναλ πέτυχε η Λίβερπουλ και παρέμεινε στο «κυνήγι» της πρώτης τετράδας στην Premier League που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο με λιγοστές καλές ευκαιρίες, οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ στο 64’ με τον Ζότα από ασίστ του Αλεξάντερ – Άρνολντ και τέσσερα λεπτά αργότερα (68’) διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σαλάχ.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Ζότα στο 82’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Για τους πρωταθλητές ο Κώστας Τσιμίκας ήταν στην αποστολή, αλλά παρέμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, Γιούργκεν Κλοπ.

Μόλις 11 πόντους χρειάζεται πλέον η Μάντσεστερ Σίτι για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο στην Premier League. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 2-0 της Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ» για την 30η αγωνιστική και απέχουν πια τέσσερις νίκες από το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και πρώτο από το 2019.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανώτερη κόντρα στις «αλεπούδες» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 58’ με το τέρμα που σημείωσε ο Μεντί, πριν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς γράψει το 0-2 στο 74’ από ασίστ του Στέρλινγκ. Η Λέστερ με τη σειρά της δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, ενώ είδε και τον διαιτητή να της ακυρώνει γκολ του Βάρντι ως οφ-σάιντ.

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Τσέλσι στο πρωτάθλημα μετά από 43 χρόνια πανηγύρισε η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και έβαλε τέλος στο αήττητο των «μπλε» από τη μέρα που ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία.

Οι «τσίχλες», πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κέρδισαν 5-2 τους λονδρέζους για την 30η αγωνιστική της Premier League και έκαναν ένα σημαντικό βήμα στη «μάχη» που δίνουν για έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 27’ με τον Πούλισιτς (1-0), αλλά στη συνέχεια ήρθε… ο κατήφορος! Στο 29’ ο Τιάγκο Σίλβα είδε δεύτερη κίτρινη και έγινε σε ηλικία 36 ετών και 193ων ημερών ο γηραιότερος παίκτης των «μπλε» που αποβλήθηκε σε ματς της Premier League (σ. ξεπέρασε τον Τζον Τέρι). Στη συνέχεια, η Γουέστ Μπρομ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασε στη μεγάλη ανατροπή με τους Ματέους Περέιρα (45’+2, 45’+4’), Ρόμπινσον (63’) και Ντιάν (68’) να κάνουν το 1-4 στο παιχνίδι.

O Μάουντ σκόραρε στο 71’ για το 2-4 μειώνοντας για την Τσέλσι, ενώ στο 91’ ο Ρόμπινσον διαμόρφωσε το τελικό 2-5 για την Γουέστ Μπρομ.

Λίγο αργότερα η Λιντς νίκησε 2-1 την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1.

Ήταν η 2η σερί επιτυχία των «παγωνιών» και ο τρίτος αγώνας που μένουν αήττητοι, μ' αποτέλεσμα να βρεθούν στο μέσο της βαθμολογίας, ενώ οι «λεπίδες», που σκοράραν μετά από 3 ματς συμπλήρωσαν «καρέ» ηττών κι είναι στο -14 από την σωτηρία με 8 αγώνες ν' απομένουν...

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (3/4)

Τσέλσι – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 2-5 (27’ Πούλισιτς, 71’ Μάουντ - 45'+2 και 45'+4’ Περέιρα, 63’ και 91’ Ρόμπινσον, 68’ Ντιάν)

Λιντς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1
(12' Χάρισον, 49' αυτ. Γιαγκέλκα - 45+2' Όσμπορν)

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

(58' Μεντί, 74' Ζεσούς)


Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-3

(64' και 82' Ζότα, 68' Σαλάχ)

ΚΥΡΙΑΚΗ (4/4)
Σαουθάπτον – Μπέρνλι 3-2
(31΄Άρμστρονγκ, 42' Ινγκς, 66' Ρέντμοντ - 12' πεν. Γουντ, 28' Βύντρα)

Νιουκάστλ – Τότεναμ 2-2
(28' Ζοέλιντον, 85' Γουίλοκ - 30', 34' Κέιν)

Άστον Βίλα – Φούλαμ 3-1
(78', 81' Τρεζεγκέ, 87' Γουότκινς - 61' Μίτροβιτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 2-1
(62' Ράσφορντ, 83' Γκρίνγουν - 13' Γουέλμπεκ)

ΔΕΥΤΕΡΑ (5/4)

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 1-1
(56' Έβερτον - 86' Μπατσουαγί)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ (22.15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ