Coppa Italia: Στο γήπεδο της Σασουόλο ο τελικός Αταλάντα - Γιουβέντους

Στο στάδιο «Mapei», την έδρα της Σασουόλο, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Γιουβέντους στις 19 Μαΐου.

Coppa Italia: Στο γήπεδο της Σασουόλο ο τελικός Αταλάντα - Γιουβέντους

Είναι πλέον οριστικό: Το «Mapei Stadium» στο Ρέτζιο Εμίλια θα φιλοξενήσει τον τελικό του Coppa Italia ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Γιουβέντους, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου.

Η έδρα του μεγάλου τελικού ήταν γνωστή εδώ και κάποιο καιρό, ωστόσο την Παρασκευή (2/4) πήρε επίσημο χαρακτήρα, έτσι το μεγαλύτερο ματς του Κυπέλλου Ιταλίας δεν θα διεξαχθεί στη Ρώμη για πρώτη φορά μετά το 2008.

Το στάδιο «Mapei» (επίσημη ονομασία: Mapei Stadium - Città del Tricolore) χρησιμοποιείται από τη Σασουόλο για τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος, χτίστηκε το 1995 και είναι χωρητικότητας 21.584 θεατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο γήπεδο είχε διεξαχθεί τον περασμένο Ιανουάριο και ο τελικός του Super Cup Ιταλίας, το οποίο είχε κατακτήσει η Γιουβέντους επικρατώντας με σκορ 2-0 της Νάπολι.

Η εξέλιξη αυτή άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της τοπικής ποδοσφαιρικής κοινότητας, όπως και τους ιθύνοντες των «μπιανκονέρι», οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να διεξαχθεί ο τελικός στο Μιλάνο.