Σαλάχ στη Marca: «Μια μέρα ίσως να παίξω στο Ισπανικό πρωτάθλημα»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραχώρησε συνέντευξη στη «Marca». Ο άσος της Λίβερπουλ μίλησε για τα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη συνάντησή του με τον Σέρχιο Ράμος και το ενδεχόμενο να παίξει μια ημέρα στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Σαλάχ στη Marca: «Μια μέρα ίσως να παίξω στο Ισπανικό πρωτάθλημα»

Ο Σαλάχ θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των αναμετρήσεων της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, εξαιτίας φυσικά των όσων είχαν συμβεί στον τελικό του Κιέβου με τον Ράμος να τον τραυματίζει και τον Αιγύπτιο να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αιγύπτιος ρωτήθηκε αν ήθελε να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και ποιες ήταν οι πρώτες του σκέψεις μετά την κλήρωση:

«Δεν είχα κάποια προτίμηση. Είναι οι προημιτελικοί, δεν με ενδιέφερε ό,τι και αν γινόταν». Όλες οι ομάδες στα προημιτελικά είναι κορυφαίες».

Αν θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα στο Κίεβο:

«Ας πούμε πως έχω ξεχωριστό κίνητρο να πάρω την πρόκριση στα προημιτελικά. Αυτό που θα συμβεί δεν πρόκειται όμως να αλλάξει το αποτέλεσμα του τελικού του Κιέβου. Αυτό αποτελεί παρελθόν».

Για την νέα κόντρα με τον Ράμος:

«Το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν, οπότε δεν το σκέφτομαι. Σκέφτομαι την ομάδα. Όλοι στην ομάδα είναι επικεντρωμένοι και θέλουν να κερδίσουν. Αυτό είναι».

Αν άλλαξε τη Λίβερπουλ ο τελικός του 2018:

«Έκτοτε, έχουμε κερδίσει την Premier League και το Champions League. Είμαστε νικητές. Υπάρχει μεγάλη διαφορά».

Ποιο είναι το φαβορί:

«Είμαστε δύο δυνατές ομάδες. Έχουν κερδίσει και οι δύο ομάδες τα δύο προηγούμενα τους παιχνίδια στο Champions League. Θα είναι και οι δύο ομάδες προετοιμασμένες. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση και οι δύο ομάδες κάνουν το καλύτερο τους, για να την κερδίσουν».

Τι τον ανησυχεί περισσότερο:

«Μπορούν να κερδίσουν το Champions League. Τα πηγαίνουν πολύ καλά στη διοργάνωση, την έχουν κερδίσει πολλές φορές, την έχουν κερδίσει τέσσερις φορές τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι μια ομάδα, στην οποία αρέσει το Champions League».

Ποιος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης του αρέσει:

«Δεν μπορώ να επιλέξω έναν. Οι περισσότεροι είναι εξαιρετικοί παίκτες. Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Αζάρ, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στην Τσέλσι αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει την τύχη με το μέρος του.

Ο Μόντριτς. Τα πηγαίνω επίσης πολύ καλά μαζί του. Έχουμε συναντηθεί μερικές φορές. Δεν μπορώ να επιλέξω έναν, γιατί είναι ένας κορυφαίος σύλλογος με κορυφαίους παίκτες».

Ποιον παίκτη των Μαδριλένων θα έφερνε στη Λίβερπουλ:

«Θεωρώ πως η ομάδα μας είναι αρκετά καλή, όπως είναι τώρα».

Για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν:

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει κερδίσει τρία Champions League και κάνει μια πολύ καλή δουλειά στην ομάδα. Έφυγε και επέστρεψε, για να κερδίσει νέα τρόπαια με την ομάδα. Ήταν ένα από τα είδωλα μου, όταν ήμουν μικρός. Κάνει σπουδαία δουλειά ως προπονητής».

Για την σεζόν της Λίβερπουλ στην Premier League:

«Πολλά πράγματα έχουν συμβεί. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας και αυτό μας έχει κάνει να θέλουμε ακόμη περισσότερο να κερδίσουμε το Champions League και ελπίζουμε να το κάνουμε».

Για την σχέση του με τον Γιούργκεν Κλοπ:

«Είναι μια φυσιολογική σχέση μεταξύ δύο επαγγελματιών. Έτσι θα την περιέγραφα».

Αν η απουσία του κόσμου, είναι μεγαλύτερη απώλεια για τη Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Για το Άνφιλντ. Νομίζω πως όλοι μπορούν να το πουν αυτό. Έχουμε κάνει πολλές ήττες στο Άνφιλντ χωρίς τον κόσμο μας. Νομίζω πως είμαστε η ομάδα που υποφέρει περισσότερο από την απουσία του κόσμου».

Αν θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Ό,τι και αν συμβεί, θα είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας μου».

Για τους μελλοντικούς στόχους του:

«Ελπίζω να κάνω αυτό που κάνω τα τελευταία χρόνια. Να κερδίζω τρόπαια, να σκοράρω γκολ και να βοηθώ την ομάδα να κερδίζει τρόπαια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Αν βλέπει τον εαυτό του σε άλλη ομάδα, εκτός της Liverpool:

«Δεν είναι στο χέρι μου. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά προτιμώ να μην μιλήσω για αυτό τώρα».

Αν θέλει να αγωνιστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα:

«Ελπίζω να μπορώ να παίζω για πολλά ακόμη χρόνια. Γιατί όχι; Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον, οπότε … μια μέρα ίσως ναι».