Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Μήνυμα των Νορβηγών διεθνών για τους εργάτες στο Kατάρ (vid)!

Την κοινωνική τους ευαισθησία έδειξαν οι Νορβηγοί διεθνείς παίκτες, πριν το ματς με την Τουρκία, στην Μάλαγα στέλνοντας, ηχηρό, μήνυμα για τα δυστυχήματα των εργατών που σε συνθήκες δουλείας απασχολούνται στα έργα υποδομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Μήνυμα των Νορβηγών διεθνών για τους εργάτες στο Kατάρ (vid)!

Δεν είναι μόνο οι ομάδες της Νορβηγίας, αλλά κι οι διεθνείς παίκτες της Σκανδιναβικής χώρας που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα και πιο συγκεκριμένα τους θανάτους χιλιάδων εργατών στο Κατάρ.

Ορμώμενοι από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ και μία δεκαετία, δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ενώ λοιπόν οι ποδοσφαιρικές αρχές (π.χ. FIFA) κωφεύουν οι Νορβηγοί ποδοσφαιριστές, μιμήθηκαν τους Γερμανούς συναδέλφους τους, που - στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους για τα προκριματικά σχημάτισαν τις λέξεις «ανθρώπινα δικαιώματα» αγγλιστί - στέλνοντας κι εκείνοι μήνυμα συμπαράστασης στους εργάτες που κατασκευάζουν τα γήπεδα στην χώρα του Κόλπου!

Έτσι πριν την αναμέτρηση στη Μάλαγα κόντρα στην Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου φόρεσαν μπλουζάκιαι τόσο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης όσο και την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων, τα οποία έγραφαν τα εξής: «Ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Γερμανία, Νορβηγία, ο επόμενος;»

Μια αξιέπαινη ενέργεια σίγουρα...