Εκτός ποδοσφαίρου για 7 μήνες ο πρόεδρος της Λάτσιο για παραβίαση υγειονομικού πρωτοκόλλου

Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο, τιμωρήθηκε μ' επτά μήνες απαγόρευση ενασχόλησης, με τα του ποδοσφαίρου, για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, κατά του κορoνοϊού, ενώ κι η ομάδα της Ιταλικής πρωτεύουσας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150.000 ευρώ

Εκτός ποδοσφαίρου για 7 μήνες ο πρόεδρος της Λάτσιο για παραβίαση υγειονομικού πρωτοκόλλου

Ανακούφιση στις τάξεις της Λάτσιο αφού η επαπειλούμενη τιμωρία υποβιβασμού για παραβίαση του ιατρικού πρωτοκόλλου, κατά του κορονοϊού, δεν ήρθε.

Αντίθετα το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ιταλίας τιμώρησε με επτά μήνες απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο τον πρόεδρο της ομάδας, Κλάουντιο Λοτίτο, για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ επέβαλλε στην ομάδα της «αιώνιας πόλης» πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι «λατσιάλι» βρέθηκαν κατηγορούμενοι λόγω παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου με τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στα παιχνίδια με τη Γιουβέντους και την Τορίνο για τη Serie A, τον περασμένο Νοέμβριο.

Για τη συγκεκριμένη παράβαση οι Ρωμαίοι κινδύνευαν ακόμα και με υποβιβασμό στη Serie B.

Για το ίδιο αδίκημα οι γιατροί της ομάδας, Φάμπιο Ρόντια και Ίβο Πουτσίνι τιμωρήθηκαν με απαγόρευση ενασχόλησης για έναν χρόνο.

Παρά την απόφαση, ο δικηγόρος της Λάτσιο ανέφερε ότι θα διεκδικήσουν την ελάφρυνση της ποινής, καθώς θεωρούν ότι οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στην ποινή που επέβαλλαν.

Ωστόσο έφεση θα καταθέσει κι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας εναντίον της ποινής του προέδρου των «πρωτευουσιάνων» ζητώντας, όμως, πιο αυστηρή.