«Ασπίδα» προστασίας Λούκας Μόουρα στον Ζοσέ Μουρίνιο

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Τότεναμ, Λούκας Μόουρα υπερασπίστηκε τον Ζοσέ Μουρίνιο με αφορμή την σκληρή κριτική που δέχτηκε μετά τον αποκλεισμό στο Europa League.

«Ασπίδα» προστασίας Λούκας Μόουρα στον Ζοσέ Μουρίνιο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν διανύει την καλύτερη περίοδό του στην Τότεναμ. Τουλάχιστον σε επίπεδο αγγλικών ΜΜΕ, ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίζεται κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βγάλει την ομάδα του στην Ευρώπη.

Ο αποκλεισμός από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Europa League ήταν ένα ηχηρό «χαστούκι» που έδωσε τροφή για πολλοστή φορά στα αγγλικά ταμπλόιντς. Ορισμένα εξ αυτών έφτασαν στο σημείο να γράψουν και πόσα χρήματα θα πάρει ως αποζημίωση για την απόλυσή του (29,5 εκατομμύρια ευρώ)!

Η Τότεναμ ωστόσο πήγε στο Μπέρμιγχαμ και κέρδισε την Άστον Βίλα και πλέον απέχει μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την 4η θέση στην Premier League που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ο Λούκας Μόουρα εκνευρισμένος θέλησε να υπερασπιστεί τον προπονητή του για όλα όσα ακούγονται. «Είμαστε όλοι μαζί. Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος εξτρέμ και κατέληξε:

«Αυτό που συνέβη με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν ομαδική ευθύνη. Όλοι φταίμε, αλλά περισσότερο οι παίκτες. Οταν είσαι στον αγωνιστικό χώρο, οφείλεις να κερδίζεις. Αν σου έχει πει κάποια πράγματα ο προπονητής και εσύ δεν τα κάνεις, τότε δεν φταίει ο προπονητής. Πιστεύουμε και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς. Ξέρουμε ποιος είναι, δουλεύουμε μαζί του, έχει αποδείξει ποιος είναι. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι κερδίζουμε».