Κλοπ: «Σχεδόν απίθανο να βγούμε Champions League μέσω του πρωταθλήματος»

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ομάδα του να κερδίσει μια θέση στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Κλοπ: «Σχεδόν απίθανο να βγούμε Champions League μέσω του πρωταθλήματος»

Ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μείνει εκτός η Λίβερπουλ κι εάν θεωρεί πως στο τέλος η ομάδα του θα κερδίσει μια θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Θα σημαίνει μια τεράστια οικονομική απώλεια. Αλλά εκτός αυτού, δεν θα σημαίνει κάτι περισσότερο. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, έτσι στην πραγματικότητα, μια η επιχείρηση. Θα το δεχόμουν αμέσως.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά εδώ στη Λίβερπουλ. Οι ιδιοκτήτες, ο τεχνικός διευθυντής και οι παίκτες δεν αμφιβάλλουν για κανέναν από εμάς. Έχουμε αποδεχθεί την τρέχουσα κατάσταση μας και θα παλέψουμε, για να βγούμε από αυτή.

Θα ήθελα να ήμουν αισιόδοξος, όμως είναι σχεδόν απίθανο να βγούμε στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, λόγω της βαθμολογικής θέσης που έχουμε.

Στην Τότεναμ, ο Μπέιλ αγωνίζεται ξανά και η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Η Σίτι και η Γιουνάιτεντ είναι πολύ μακριά και η Τσέλσι ανεβαίνει.

Είναι δύσκολο να προκριθούμε στο Champions League, μέσω του πρωταθλήματος και το γνωρίζουμε αυτό.

Συνήθως δεν κερδίζεις το Champions League σε μια σεζόν με τόσους πολλούς τραυματισμούς, όπως οι δικοί μας φέτος. Δεν θα το αφήσουμε όμως αυτό να μας διασπάσει. Αυτό είναι το πλάνο. Στο χειρότερο σενάριο του χρόνου δεν θα έχουμε Champion League, ίσως έχουμε Europa League, αν και ούτε αυτό είναι εγγυημένο.

Αν δεν έχουμε καθόλου υποχρεώσεις εκτός συνόρων, αυτό θα σημαίνει πως θα έχουμε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης.

Αυτό θα ήταν κακό για τις υπόλοιπες ομάδες, επειδή η προπόνηση κάνει καλό σε εμάς. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, θα τον εκμεταλλευόμασταν. Θα προσπαθούσαμε να μετατρέψουμε την κακή κατάσταση, σε μια καλή», είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, τόνισε:

«Ήταν σημαντικό για όλη την ομάδα που πήραμε την πρόκριση. Το παιχνίδι αυτό αντικατοπτρίζει τον τρόπο που παίζουμε την φετινή σεζόν: Δεν είμαστε μια κακή ομάδα, απλά συχνά δεν ολοκληρώνουμε τις ευκαιρίες μας με επιτυχία».

Για την εικόνα της ομάδας του: «Ο αντίπαλος συνήθως δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες εναντίον μας, επειδή κάνουμε μεγάλα λάθη, τρελά λάθη, που μπορούν να περιγραφούν ως χαστούκια.

Από την άλλη πλευρά, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, είμαστε ακόμη δεύτεροι πίσω από τη Σίτι στην Premier League, αλλά πολύ μακριά από αυτούς σε αυτούς στα πραγματικά γκολ. Αυτό το πρόβλημα έχει συνεχιστεί καθόλη τη σεζόν».

Τέλος, για το μέλλον του ξεκαθάρισε:

«Όταν η Λίβερπουλ τελειώσει, θα κάνω σίγουρα διάλειμμα για έναν χρόνο. Κανείς δεν χρειάζεται να με καλέσει μετά από τέσσερις μήνες, ούτε μετά από έξι. Όποιος και αν προσπαθήσει, εγώ θα κάνω διάλειμμα για έναν χρόνο».