Αρτέτα: «Θα αποκλειστούμε αν κάνουμε αυτά τα λάθη στο Europa League»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη (2-1) στο ντέρμπι επί της Τότεναμ, αλλά έκρουσε τον «κώδωνα» για τα λάθη που έκαναν και ζήτησε βελτίωση. Τι είπε για το παράπτωμα του Ομπαμεγιάνγκ.

Αρτέτα: «Θα αποκλειστούμε αν κάνουμε αυτά τα λάθη στο Europa League»

Πανευτυχής παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, μετά τη νίκη της ομάδας του με 2-1 στο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ για την 28η αγωνιστική της Premier League. Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του την εμφάνισή τους, ωστόσο στάθηκε και στα λάθη που υπέπεσαν, μιας και θα μπορούσαν να είχαν κοστίσει στην ομάδα τους τρεις βαθμούς.

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, κυριαρχήσαμε και ήμασταν σε καλή κατάσταση για μεγάλες περιόδους στο ματς, με εξαίρεση το τελευταίο 10λεπτο. Θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική η εμφάνισή μας. Ήταν εξαιρετικό το γεγονός ότι δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, ήμασταν επιθετικοί και παίξαμε με προσωπικότητα. Δεν ήταν καλός ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το παιχνίδι στα τελευταία δέκα λεπτά, που αγωνιζόμασταν και με παίκτη παραπάνω. Βάλαμε σε μεγάλα προβλήματα τους εαυτούς μας και θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί γκολ. Είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε, γιατί αν το κάνουμε αυτό στην Ευρώπη (σ.σ. το Europa League) τότε θα αποκλειστούμε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Γενικότερα, είμαι χαρούμενος. Είμαι περήφανος για τους παίκτες και τον τρόπο που αγωνίστηκαν, το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν και την ενέργεια που έβγαλαν. Είναι κρίμα που δεν είχαμε και τους οπαδούς μας σε αυτό το παιχνίδι, αλλά ελπίζουμε να χάρηκαν τη νίκη από το σπίτι τους».

Για την εμφάνιση του Νορβηγού μέσου Έντεγκααρντ, σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και δουλεύει στις προπονήσεις. Επίσης είναι και έξυπνος παίκτης. Είμαι εντυπωσιασμένος από την εμφάνισή του και τα πήγε εξαιρετικά στο ντέρμπι. Μας δίνει κάτι το… διαφορετικό στα παιχνίδια και μας κάνει καλύτερους. Επίσης, ο Ρόου ήταν καλός. Δεν έδειξε μόνο την ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτει, αλλά την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Σε ένα ντέρμπι χρειάζεσαι μερικές εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις και σίγουρα το είχαμε αυτό».

Για το πειθαρχικό παράπτωμα του Ομπαμεγιάνγκ, τόνισε: «Είναι ένα εξαιρετικό παιδί κι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ομάδα. Είναι αρχηγός και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Τράβηξα μία γραμμή, τελείωσε αυτό, προχωράμε παρακάτω και τώρα θα ευχαριστηθούμε τη νίκη μας».