Bundesliga: Η Άιντραχτ ζημιά στη Λειψία, η Στουτγκάρδη με Μαυροπάνο 2-0 τη Χοφενχάιμ ! (highlights)

Η Στουτγκάρδη με τον Ντίνο Μαυροπάνο στην 11αδα νίκησε 2-0 τη Χοφενχάιμ. Η Λειψία έμεινε 1-1 με την Άιντραχτ. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Η Άιντραχτ ζημιά στη Λειψία, η Στουτγκάρδη με Μαυροπάνο 2-0 τη Χοφενχάιμ ! (highlights)

Σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Bundesliga, η Στουτγκάρδη με τον Ντίνο Μαυροπάνο στην 11αδα, νίκησε 2-0 τη Χοφενχάιμ με αυτογκόλ του Άνταμς στο 15΄ και γκολ του Καλάιτζιτς στο 64 ΄και ανέβηκε στην 8η θέση της κατάταξης, με 36 βαθμούς.

Από τις 20 Γενάρη δεν κέρδιζε η Αρμίνια Μπίλεφελντ και τα κατάφερε να επανέλθει στις επιτυχίες στο Λεβερκούζεν κόντρα στην Μπάγερ στο πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 25ης αγωνιστικής της Bundesliga. Με 2-1 επιβλήθηκαν οι φιλοξενούμενοι που στα προηγούμενα 7 ματς τους είχαν συγκομιδή μόλις δύο πόντων.

Έτσι η ομάδα του Κράμερ δεν έπετρεψε στις «ασπιρίνες» του Μποζ να δώσουν συνέχεια στο «διπλό» επί της Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ και να βρεθούν στην 4αδα του πρωταθλήματος που οδηγεί στο Champions League. Στα αξιοσημείωτα ότι τα γκολ των νικητών πέτυχαν δύο Ιάπωνες. Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά της Bundesliga, που δύο Ιάπωνες σκοράρουν στο ίδιο παιχνίδι για λογαριασμό της ίδιας ομάδας.

Στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, η Λειψία έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου με την Μπάγερν, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 υποδεχόμενη την Άιντραχτ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μεν με τον Φόρσμπεργκ στο ξεκίνημα του β' μέρους, όμως η ομάδα της Φρανκφούρτης απάντησε με τον Καμάντα λίγο αργότερα και άντεξε μέχρι τέλους...

Τα ματς του Σαββάτου 13/3

Μπορεί να μην βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ο Χάαλαντ, αλλά η Ντόρτμουντ κατάφερε να νικήσει με 2-0 τη Χέρτα. Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο γκολκίπερ της ομάδας του Βερολίνου, ο Γιάρσταϊν, ο οποίος έχει κάνει απίστευτη γκάφα στο πρώτο γκολ, ενώ φέρει μεγάλη ευθύνη και στο δεύτερο. Με αυτή τη νίκη της η Ντόρτμουντ μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά της από την πρώτη τετράδα.

Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε από τη Βρέμη η Μπάγερν το απόγευμα του Σαββάτου, διατηρώντας έτσι το προβάδισμά της στην κορυφή της Bundesliga έναντι της δεύτερης Λειψίας.

Οι Βαυαροί σκόραραν δις στο α' μέρος και «καθάρισαν» το ματς στην επανάληψη με ένα ιστορικό γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έφτασε τα 268 στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γερμανίας και «έπιασε» τον Κλάους Φίσερ στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, όντας πλέον πίσω μόνο από τον θρυλικό Γκερτ Μίλερ που έχει πετύχει 365!

Το μόνο που κατάφερε η Βέρντερ ήταν να μειώσει λίγο πριν από το φινάλε στο τελικό 1-3.

Στα άλλα απογευματινά ματς του Σαββάτου, η Βόλφσμπουργκ δεν έδειξε... οίκτο στην ουραγό Σάλκε συντρίβοντάς τη με σκορ 5-0, ενώ... highlight του αγώνα ήταν αναμφίβολα το απίθανο αυτογκόλ που προέκυψε από... συνεργασία των Τιό και Μουστάφι, με το οποίο προηγήθηκαν οι «λύκοι».

Μεγάλη νίκη στη μάχη της για σωτηρία πέτυχε η Μάιντς επικρατώντας 1-0 της Φράιμπουργκ, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου συνέχισε την πολύ καλή φετινή της πορεία κάμπτοντας την αντίσταση της Κολωνίας με σκορ 2-1.

Την Παρασκευή 12/3

Σε βαθιά αγωνιστική κρίση παραμένει η Γκλάντμπαχ στη Bundesliga, όπως αποδείχθηκε περίτρανα και το βράδυ της Παρασκευής (12/3) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

«Θύτης» αυτή τη φορά ήταν η Άουγκσμπουργκ, η οποία με εξαιρετική εμφάνιση στο β' ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ φτάνοντας στο θριαμβευτικό 3-1 και εκτινάσσοντας τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας στο +10!

Στον αντίποδα, η Γκλάντμπαχ γνώρισε τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, έκτη συνεχόμενη αν συμπεριλάβουμε Champions League και Κύπελλο, αλλά και έβδομη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης...

Το προφίλ της 25ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3

Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ 3-1
(52' Βάργκας, 76' Ρίχτερ, 89' Χαν - 68' Νόιχαους)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3

Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν Μονάχου 1-3
(86' Φούελκρουγκ - 22' Γκορέτσκα, 35' Γκνάμπρι, 67' Λεβαντόφσκι)

Βόλφμπουργκ – Σάλκε 5-0
(32' αυτ. Μουστάφι, 51' Βέγκχορστ, 58' Μπακού, 64' Μπρέκαλο, 79' Φίλιπ)

Μάιντς – Φράιμπουργκ 1-0
(84' Κουέισον)

Ουνιόν Βερολίνου – Κολωνία 2-1
(48' πέν. Κρούζε, 67' Τρίμελ - 45'+2' πέν. Ντούντα)

Mπορούσια Ντόρτμουντ - Χέρτα Βερολίνου 2-0
(54' Μπραντ, 90'+1' Μουκόκο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/3

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-2
(85' Σικ - 17' Ντόαν, 57' Οκουγκάβα)

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(47' Φόρσμπεργκ - 61' Καμάντα)

Στουτγκάρδη-Χοφενχάιμ 2-0

(15΄ αυτ. Άνταμς, 64΄ Καλάιτζιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ