Premier League: Ο Ζαχά έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν γονατίζει πριν από παιχνίδι!

Ο Γουλφρίντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που δεν γονατίζει μαζί με τους υπόλοιπους, στην καθιερωμένη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού. Πώς αιτιολόγησε ο ίδιος την απόφασή του.

Premier League: Ο Ζαχά έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν γονατίζει πριν από παιχνίδι!

Στη φετινή Premier League έχει καθιερωθεί η συμβολική κίνηση να γονατίζουν άπαντες πριν από ένα παιχνίδι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα ρατσισμού που παρατηρούνται στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Το αυτό συνέβη και στον Σαββατιάτικο (13/3) αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ για την 28η αγωνιστική, με μία όμως εξαίρεση: Αυτή του Γουιλφρίντ Ζαχά.

O Ιβοριανός διεθνής των «αετών» παρέμεινε όρθιος όσο παίκτες, διαιτητές και λοιποί γονάτισαν πριν από τη σέντρα του ματς, με τον ίδιο να έχει ήδη εξηγήσει αυτή την απόφασή του με σχετική δήλωση πριν από τον αγώνα.

«Η απόφαση να μένω όρθιος πριν την έναρξη έχει γίνει γνωστή εδώ και μερικές εβδομάδες. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απόφαση αλλά προσωπικά νιώθω ότι αποτελεί πλέον μέρος της ρουτίνας πριν από τα ματς και αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία εάν γονατίζουμε ή στεκόμαστε όρθιοι καθώς μερικοί από εμάς συνεχίζουμε να δεχόμαστε ρατσιστικές επιθέσεις.

Ξέρω ότι γίνεται πολλή δουλειά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας στην Premier League και τις άλλες Αρχές για να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό είναι κάτι που το σέβομαι απόλυτα. Επίσης σέβομαι απόλυτα τους συμπαίκτες μου, καθώς και τους παίκτες των άλλων ομάδων που συνεχίζουν να γονατίζουν.

Πιστεύω ότι ως κοινωνία πρέπει να ενθαρρύνουμε την καλύτερη εκπαίδευση στα σχολεία, και οι εταιρίες social media θα πρέπει να λαμβάνουν δράση κόντρα σε ανθρώπους που προσβάλλουν άλλου online, όχι μόνο όταν πρόκειται για ποδοσφαιριστές».