Premier League: «Χρυσή» νίκη Λίβερπουλ - Σοβαρός τραυματισμός Πατρίσιο (highlights)!

Mε γκολ του Ζότα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Γουλβς. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: «Χρυσή» νίκη Λίβερπουλ - Σοβαρός τραυματισμός Πατρίσιο (highlights)!

Ένα γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντιέγκο Ζότα σε βάρος της πρώην ομάδας του ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη 1-0 στη Λίβερπουλ στο «Μολινό».

O αγώνας επισκιάστηκε στο τέλος από τον σοβαρό τραυματισμό του γκολκίπερ της Γουλβς, Πατρίσιο που είχε ως αποτέλεσμα την 15λεπτη διακοπή.

Τα ματς της Κυριακής 14/3

Το τρίτο αυτογκόλ του... σεσημασμένου Κρεγκ Ντόσον στην θητεία του στην Premier League επέτρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νικήσει με το μίνιμουμ σκορ τη Γουέστ Χαμ στο Ολντ Τράφορντ και να επιστρέψει στη 2η θέση απ' όπου την είχε εκπαραθυρώσει νωρίτερα η Λέστερ.

Η ομάδα του Σόλσκιερ που είναι στο -14 από την κορυφή (με ματς λιγότερο πάντως..) και την συμπολίτισσα Σίτι λύγισαν την αντίσταση των «σφυριών» με την, άθελη, κεφαλιά του αμυντικού των φιλοξενούμενων μετά από κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που είχαν και δοκάρι με τον Γκρίνγουντ πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους κι έφτασαν τα 4 ματς αήττητοι και με μηδενικό παθητικό αφήνοντας 9 πόντους πίσω τους, στην 5η θέση, την ομάδα του Λονδίνου.

Κι ενώ η Άρσεναλ νίκησε 2-1 την Τότεναμ, μ' ανατροπή, νωρίτερα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιεανάτσο που σημείωσε χατ-τρικ (39', 69', 78'), η Λέστερ νίκησε 5-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την 28η αγωνιστική της Premier League και ανέβηκε - έστω και προσωρινά- στη 2η θέση της βαθμολογίας. Μεγάλο βήμα για τις «Αλεπούδες» που μυρίζουν το... σεντόνι του Champions League. Τα άλλα δύο γκολ ο Πέρεζ (64') και ο Αμπαντού με αυτογκόλ (80').

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 που ίσως συμβάλει στην παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Μπράιτον επί της Σαουθάμπτον. Σκόρερ της νικήτριας στο 16΄ ο Ντανκ και στο 56΄ Τροσάρντ, ενώ για τους γηπεδούχους το τέρμα σημείωσε ο Άνταμς στο 27΄.

Tα ματς του Σαββάτου 13/3

Σημαντικό έδαφος στη μάχη της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος έχασε η Τσέλσι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Λιντς στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League. Τα δε «παγώνια» βρίσκονται πλέον στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά τον βαθμό που απέσπασαν από τους «μπλε» του Λονδίνου.

Λίγο αργότερα, η Κρίσταλ Πάλας έφτασε σε μια δύσκολη νίκη με 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ, χάρη στο πέναλτι-γκολ του αρχηγού της και πρώην άσου του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Έτσι οι «αετοί» του Λονδίνου απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη, εντός της οποίας παρέμειναν οι «μπάγκις».

Έκπληξη σημειώθηκε στην έδρα της Έβερτον, εκεί όπου τα «ζαχαρωτά» αιφνιδιάστηκαν πλήρως με τα δύο γρήγορα γκολ της Μπέρνλι και παρότι μείωσαν στο πρώτο κιόλας ημίχρονο, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα με 1-2.

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας η Μάντσεστερ Σίτι μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη θεωρητικά... πονηρή έξοδο στην έδρα της Φούλαμ, την οποία και συνέτριψε με σκορ 0-3 χάρη σε τρία γκολ που σημείωσε μέσα σε 13 λεπτά στο β' μέρος!

Την Παρασκευή 12/3

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο και μάλιστα στο φινάλε του αγώνα διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 ανάμεσα στη Νιουκάστλ και την Άστον Βίλα. Βαθμός... ανάσα για τους γηπεδούχους στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 86ο λεπτό με αυτογκόλ του Κλαρκ στο 86ο λεπτό. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Λασέλς.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3

Νιουκάστλ – Άστον Βίλα 1-1
(90'+5' Λασέλς - 86' αυτ. Κλαρκ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/ 3

Λιντς – Τσέλσι 0-0

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Μπρομ 1-0
(37' πέν. Μιλιβόγεβιτς)

Έβερτον – Μπέρνλι 1-2
(32' Kάλβερτ-Λιούιν - 13' Γουντ, 24' ΜακΝιλ)

Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3
(47' Στόουνς, 56' Γκαμπριέλ Ζεσούς, 60' Αγουέρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/3

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-2

(27΄ Άνταμς - 16΄ Ντανκ, 56΄ Τροσάρντ)

Λέστερ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0
(39', 69', 78' Ιεανάτσο, 64' Πέρεζ, 80' αυτ. Αμπαντού)

Άρσεναλ – Τότεναμ 2-1
(44' Έντεργκααρντ, 64' πεν. Λακαζέτ - 33' Λαμέλα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 1-0
(53' αυτ. Ντόσον)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/3

Γουλβς – Λίβερπουλ 0-1

(45+2 Zότα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ