Premier League: Πάτησε πεντάδα η Γουέστ Χαμ, 2-0 τη Λιντς (highlights)

Αντίδραση έβγαλε η Γουέστ Χαμ, νικώντας 2-0 την Λιντς και πάτησε ξανά στην πεντάδα που της δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο! Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Πάτησε πεντάδα η Γουέστ Χαμ, 2-0 τη Λιντς (highlights)

Στο κόλπο της Ευρώπης παραμένει η Γουέστ Χαμ που επικράτησε 2-0 της Λιντς και γλυκοκοιτάζει ακόμα και την πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του Μόγες, μετά την ήττα από τη Σίτι, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και πλέον με 48 βαθμούς βρίσκεται στο -2 από την τέταρτη της βαθμολογίας Τσέλσι. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Λίνγκαρντ (21') και Ντάουσον (28').

Την έβδομη νίκη της στα τελευταία 10 παιχνίδια πρωταθλήματος κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας η Τσέλσι, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της ανεξαρτήτως διοργάνωσης στα 12 ματς. «Θύμα» των μπλε του Λονδίνου η Έβερτον, η οποία ηττήθηκε ύστερα από τρεις συνεχόμενες νίκες στην Premier League με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.

Tα ματς της Κυριακής

Η Τότεναμ είχε το μεγαλύτερο κίνητρο στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας και παρότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, κατάφερε στο δεύτερο να φτάσει σε άνετη νίκη με 4-1 και να μείνει «ζωντανή» στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης που δίνει το «εισιτήριο» για το Champions League της νέας περιόδου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο «κάπτεν» των «Πετεινών», Χάρι Κέιν. Ο διεθνής επιθετικός με δύο γκολ και δύο ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Γκάρεθ Μπέιλ να σκοράρει δύο φορές, πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα που επέστρεψε στην ομάδα του Λονδίνου.

Στο Μάντσεστερ κάνει κουμάντο η Γιουνάιτεντ όπως έδειξε με το 2-0 επί τη Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Με τη νίκη αυτή μείωσε τη διαφορά της από τους «πολίτες» στους 11 βαθμούς. Ανίκητη εκτός έδρας για 22ο σερί αγώνα μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» η ομάδα του Σόλσκιερ προηγήθηκε με το καλημέρα στο ματς.

Πριν συμπληρωθεί το 1΄ο Ζέσους πάτησε τον Μαρσιάλ και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ Φερνάντες για το 0-1. Στη συνέχεια η Σίτι έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ρόδρι στο 48ο λεπτό. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 50’ ο Σο με συρτό σουτ έκανε το 0-2.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο (65’ Γουόκερ), Ζιντσένκο, Στόουνς, Ντίας, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Ζέσους (70' Φόντεν)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Χέντερσον, Σο, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Γουάν Μπισάκα, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες (90+3' Ουίλιαμς), Τζέιμς, Ράσφορντ (73’ Γκρίνγουντ), Μαρσιάλ (88’ Μάτιτς)

Αδύνατον να σηκώσει κεφάλι η Λίβερπουλ στην Premier League...

H oμάδα του Κλοπ ηττήθηκε κι από την 3η από το τέλος Φούλαμ με 1-0 στο Άνφιλντ συμπληρώνοντας έξι διαδοχικές ήττες στο, πάλαι ποτέ, απόρθητο «κάστρο» της αφού δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Λεμινά στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Γάλλος χαφ έκλεψε από τον Σαλάχ εντός περιοχής και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Άλισον. Που δεν καταφέρνει να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη εντός έδρας από τις 6 Δεκέμβρη...

Έτσι αφού για τρίτο εντός έδρας ματς δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι περσινοί πρωταθλητές (με 7 αλλαγές σε σχέση με το ματς κοντρα στην Τσέλσι και τον Ζότα να επανακάμπτει μετά το Νοέμβρη από τραυματισμό) έμειναν έβδομοι στο -4 από τις θέσεις του Champions League, ενώ οι Λονδρέζοι (που δεν κέρδιζαν στο Άνφιλντ από το 2012) στην ισοβαθμία είναι στην επικίνδυνη ζώνη καθώς έχουν χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 7 ματς τους.

Νωρίτερα η προτελευταία Γουέστ Μπρομ κι η Νιούκαστλ αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα. Δεύτερο ματς που δεν σκοράρουν οι προτελευταίοι γηπεδούχοι, τέταρτο (2 ήττες - 2 ισοπ.) που δεν κερδίζουν οι «καρακάξες» που είναι στον πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα ματς του Σαββάτου

Η Λέστερ βρέθηκε να χάνει από γκολ του Λαλάνα στο 10΄αλλά κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει το τρίποντο που τη διατηρεί στη δεύτερη θέση. Ο Ιχεανάτσο ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα σκοράροντας στο 62΄για να έρθει στο 88΄ο Αμαρτέι να πετύχει το 1-2 με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Γουλβς στο «Villa Park» και η αναμέτρηση (0-0) θα ξεχαστεί γρήγορα. Αμφότερες για δεύτερο σερί παιχνίδι έμειναν μακριά από τη νίκη.

Την πρώτη της νίκη ύστερα από 10 αγώνες σημείωσε η Σαουθάμπτον με το 2-0 επί της ουραγού, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από γκολ των Γουόρντ-Πρόουζ (πέναλτι) στο 32’ και Τσε Ανταμς (49΄). Τη νίκη των «Αγίων» σκίασε ο τραυματισμός του Ντάνι Ινγκς νωρίς στην αναμέτρηση. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Ραλφ Χάζενχουτλ βρέθηκε στο +10 από τη ζώνη υποβιβασμού.

Νωρίτερα η Αρσεναλ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Europa League, προηγήθηκε με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 6', αλλά η Μπέρνλι ισοφάρισε στο 39ο λεπτό με τον Γουντ. Η ομάδα του Λονδίνου με το σημερινό αποτέλεσμα μένει πίσω στη διεκδίκηση μιας θέσης για τα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής:

Μπέρνλι - Άρσεναλ 1-1
(39' Γουντ - 6' Ομπαμεγιάνγκ)

Σέφιλντ Γιουν. - Σαουθάμπτον 0-2
(32' πεν. Γουόρντ-Πράουζ, 49' Ανταμς)

Άστον Βίλα - Γουλβς 0-0

Μπράιτον - Λέστερ 1-2
(10΄Λαλάνα - 62΄Ιχεανάτσο, 88΄Αμαρτέι)

Γουέστ Μπρομ - Νιουκάστλ 0-0

Λίβερπουλ - Φούλαμ 0-1
(45' Λεμινά)

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουν. 0-2
(1΄πεν Φερνάντες, 50΄Σο)

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 4-1
(25', 49' Μπέιλ, 52',76' Κέιν - 45'+1' Μπέντεκε)

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3

Τσέλσι-Έβερτον 2-0
(31' αυτ. Γκόντφρεϊ, 65' πέν. Ζορζίνιο)

Γουέστ Χαμ-Λιντς 2-0
(21' Λίνγκαρντ, 28' Ντάουσον)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ