Μπέρνλι-Άρσεναλ 1-1: «Γκέλα» πριν τον Ολυμπιακό (Highlights)

Η Άρσεναλ αν και προηγήθηκε στο 6' με τον Ομπαμεγιάνγκ πλήρωσε ακριβά το λάθος του Τζάκα στο 39' και δέχτηκε το γκολ από τον Γουντ για να μείνει στο 1-1 με τη Μπέρνλι. Δύο δοκάρια στο φινάλε οι «κανονιέρηδες».

Μπέρνλι-Άρσεναλ 1-1: «Γκέλα» πριν τον Ολυμπιακό (Highlights)

Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η Άρσεναλ έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με τη Μπέρνλι. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Ομπαμεγιάνγκ (6'), αλλά ένα τραγικό λάθος του Τζάκα στο 39' έδωσε τη δυνατότητα στον Γουντ να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσια.

Οι "κανονιέρηδες" στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η ομάδα που έδειχνε να έχει το παιχνίδι υπό τον έλεγχο της. Δεν απειλούνταν από τη Μπέρνλι που περίμενε πίσω από τη μπάλα και είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους. Το γκολ στο 6ο λεπτό προήλθε από μία ωραία προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και "εκτέλεσε" στην κλειστή γωνία τον γκολκίπερ της Μπέρνλι, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η Μπέρνλι δεν είχε διάθεση να βγει στην επίθεση και από την άλλη οι Λονδρέζοι κάθε φορά που έβρισκαν ανοιχτό γήπεδο πατούσαν γκάζι και τους υπενθύμιζαν τη διαφορά ποιότητας που υπήρχε. Όλα αυτά άλλαξαν στο 39' σε μία φάση που δεν φαινόταν ότι θα γίνει ζημιά. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ψηλά και πίεσαν τους αμυντικούς της Άρσεναλ. Εκείνοι δεν απομάκρυναν τη μπάλα και ο Μάρι στην προσπάθεια του να αλλάξει το παιχνίδι έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γουντ και από σπόντα να καταλήξει στα δίχτυα του Λένο. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και η Άρσεναλ δεν έβγαζε στο γήπεδο την ίδια εμπιστοσύνη που έδειξε στα πρώτα 45 λεπτά. Πήρε μέτρα στο γήπεδο η Μπέρνλι, κράτησε τη μπάλα και δεν απειλήθηκε τόσο. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο όσο πλησίαζε το ματς στο φινάλε έσφιγγαν τον κλοιό. Στο 74' δικαίως η Άρσεναλ φωνάζει για χέρι του Πίτερς και για πέναλτι που δεν τη δόθηκε.

Στο 84' ο Πεπέ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε στον ώμο του Πίτερς και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Σε αυτή τη φάση ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό της Μπέρνλι, αλλά με τη βοήθεια του VAR, σωστά πήρε πίσω την απόφαση του. Η Άρσεναλ συνέχιζε να πιέζει για να πάρει τη νίκη και στις καθυστερήσεις είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Θεμπάγιος. Κάπως έτσι λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό η ομάδα του Αρτέτα άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Λένο - Τσάμπερς, Νταβίντ Λουίζ, Μάρι, Τέρνεϊ - Τόμας (81' Θεμπάγιος), Τζάκα - Σάκα, Όντεγκρααντ (63' Λακαζέτ), Γουίλιαν (69' Πεπέ) - Ομπαμεγιάνγκ.