Κόντε: «Μου έλεγαν να μην αναλάβω την Ίντερ. Δεν έχει κλείσει η Εθνική για μένα»

Ο προπονητής της Ίντερ Αντόνιο Κόντε μίλησε για τον στόχο του πρωταθλήματος, τη νοοτροπία του και το κεφάλαιο Εθνική Ιταλίας.

Κόντε: «Μου έλεγαν να μην αναλάβω την Ίντερ. Δεν έχει κλείσει η Εθνική για μένα»

Συνέντευξή στην «Corriere della Sera» παρέδωσε ο Αντόνιο Κόντε και ο προπονητής της Ίντερ αναφέρθηκε στην πορεία των «νερατζούρι» και το πρωτάθλημα, αλλά και Εθνική Ιταλίας, την οποία όπως είπε, μόνο που σκέφτεται… ανατριχιάζει.

«Ο παίκτης Κόντε κατέκτησε τα πάντα, ο προπονητής Κόντε άρχισε το μηδέν. Όποιος έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες πιστεύει ότι μπορεί να γίνει προπονητής, αλλά είναι τελείως διαφορετικό. Είχα μια πορεία που με βοήθησε να έρθω στον πλανήτη Ιντερ πολύ πιο προετοιμασμένος.

Η εμπειρία μου στη Γιούβε ήταν σημαντική, αλλά ήρθα με τις αποσκευές έτοιμες από πριν. Με είχαν συμβουλέψει να μην αναλάβω την Ιντερ. Μου αρέσουν οι προκλήσεις όμως και η Ιντερ είναι η δυσκολότερη της καριέρας μου» ανέφερε αρχικά ο Κόντε και συνέχισε…

«Είναι δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης. Αν για 10 χρόνια δεν νικάς, υποσυνείδητα συνηθίζεις αυτή την κατάσταση. Ψάχνεις άλλοθι ή κατηγορείς κάποιον άλλο, δεν βλέπεις τα δικά σου μειονεκτήματα. Είναι πολύ σημαντικό, σε μια τέτοια κατάσταση, να δουλέψεις σε όλους τους τομείς. Οχι μόνο με τους παίκτες. Ετσι αυξάνεις την πίεση και σπας αρχ…. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη νοοτροπία του νικητή και αυτού που δεν νικάει.

Προπονητές καλοί υπάρχουν πολλοί. Ο Σπαλέτι, για παράδειγμα. Είναι πολύ καλός, δημιουργεί ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι να καταφέρεις να σπάσεις κάποιες ισορροπίες για να οδηγήσεις τη βάρκα εκεί που σου ζήτησαν να την πας. Αν και κάποιος μπορεί να μετανιώσει που σε έχει επιλέξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για την εθνική Ιταλίας άφησε τα πάντα ανοιχτά…

«Όχι, δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο για μένα. Και μόνο που σκέφτομαι την εθνική ομάδα ανατριχιάζω. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για την Ιταλία».