Βραζιλία: Πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, «αυτοκτόνησε» η Ιντερνασιονάλ (vids, pic)

Η Φλαμένγκο κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Βραζιλία, με την τελευταία αγωνιστική να εξελίσσεται σε θρίλερ και την Ιντερνασιονάλ να...αυτοκτονεί!

Βραζιλία: Πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, «αυτοκτόνησε» η Ιντερνασιονάλ (vids, pic)

Πράγματα και θαύματα στη Βραζιλία στο φινάλε του πρωταθλήματος, με τη Φλαμένγκο να κατακτά τελικά το πρωτάθλημα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ιντερνασιονάλ που «αυτοκτόνησε».

Η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια του 2019, Φλαμένγκο, ήταν στην πρώτη θέση με 71 βαθμούς και αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Σάο Πάολο.

Ο προπονητής της Φλαμένγκο, Ροτζέριο Σένι, ήταν τερματοφύλακας της Σάο Πάολο από το 1992 έως το 2015 και πήγαινε να παίξει ένα ματς τίτλου μέσα στο...σπίτι της ομάδας όπου έκανε σπουδαία καριέρα ως κίπερ.

Η άλλη διεκδικήτρια ήταν η Ιντερνασιονάλ, που είχε 69 βαθμούς και αντιμετώπιζε εντός έδρας την Κορίνθιανς. Ήθελε λοιπόν ήττα της Φλαμένγκο και δική της νίκη για να πάρει τον τίτλο στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Η Φλαμένγκο έχασε με 2-1 από τη Σάο Πάολο με το τελικό σκορ να έχει διαμορφωθεί από το 58ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σένι προσπάθησε μέχρι το τέλος για να ισοφαρίσει αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο τίτλος όμως δεν χάθηκε αφού η Ιντερνασιονάλ ενώ γνώριζε πως η Φλαμένγκο έχανε με 2-1, δεν μπόρεσε να λυγίσει την Κορίνθιανς, έμεινε στο 0-0 με τη 12η ομάδα της βαθμολογίας και έτσι έχασε και την ευκαιρία να πάρει ξανά το πρωτάθλημα, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Η Ιντερνασιονάλ είχε γκολ (το ένα μάλιστα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων) που ακυρώθηκαν, δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε.

Τελευταία φορά που η Ιντερνασιονάλ είχε κατακτήσει τον τίτλο ήταν το 1979.

Έτσι η Φλαμένγκο πήρε το πρωτάθλημα ενώ οι Βάσκο Ντα Γκάμα, Γκοΐας, Κοριτίμπα και Μποταφόγκο υποβιβάστηκαν.