«Μπήκε μέσα» 114 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο μισό της σεζόν η Γιουβέντους!

Οικονομική ζημία ύψους 114, περίπου, εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωση Γιουβέντους, μόνο για το μισό της τρέχουσας σεζόν 2020-21 με κυριότερη αιτία την οικονομική κρίση λόγω του κορονοϊού.

«Μπήκε μέσα» 114 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο μισό της σεζόν η Γιουβέντους!

Σαν να μην έφταναν τα αγωνιστικά της προβλήματα, που την έχουν φέρει τρίτη στην Serie A (στο -8 από την κορυφή) και στην υποχρέωση ν' ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 στο Οπόρτο για να συνεχίσει στα προημιτελικά του Champions League έχει κι άλλα προβλήματα η Γιουβέντους.

Οικονομικής φύσης.

Την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» ύψους 113,7 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό του πρώτου μισού της τρέχουσας σεζόν (2020-21), έναντι 50,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης (2019-20) ανακοίνωσαν οι «μπιανκονέρι» επισημαίνοντας ότι αναμένεται να «μπουν μέσα» έτι περαιτέρω έως το φινάλε της περιόδου.

Ασφαλώς η βασικότερη αιτία αυτής της κατάστασης είναι η οικονομική κρίση που έχει ενσκύψει στο χώρο του ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας

Όπως ανακοινώθηκε, στο πρώτο εξάμηνο της προηγούμενηw σεζόν (προ κορωνοϊού δηλαδή...) τα συνολικά έσοδα του club ήταν 322,3 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος αντίστοιχα μειώθηκαν στα 258,3 εκατ.

Παράλληλα, τα έξοδα αυξήθηκαν ελαφρώς στα 263.4 εκ. ευρώ, με τη Γιουβέντους να δηλώνει πως: «Η συνέχιση της πανδημίας έχει προκαλέσει σημαντική πτώση στα έσοδα».