Κάλιαρι: Νέος προπονητής ο Σέμπλιτσι

Την έλευση του Λεονάρντο Σέμπλιτσι στην τεχνική ηγεσία της ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (22/2) η Κάλιαρι. Ο 53χρονος κόουτς είναι ο διάδοχος του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Κάλιαρι: Νέος προπονητής ο Σέμπλιτσι

Λίγες μόνο ώρες έμεινε η Κάλιαρι χωρίς προπονητή.

Ο σύλλογος της Σαρδηνίας νωρίτερα μέσα στη μέρα σήμερα (22/2) είχε προχωρήσει στην απόλυση του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο εξαιτίας της κακής φετινής πορείας και των αρνητικών αποτελεσμάτων της νησιωτικής ομάδας.

Απόλυση του Ντι Φραντσέσκο στην Κάλιαρι

To βράδυ της ίδιας ημέρας οι «ροσομπλού» λοιπόν επισημοποίησαν την πρόσληψη του Λεονάρντο Σέμπλιτσι στη θέση του επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που υπήρχαν.

O Σέμπλιτσι έχει προπονήσει στην καριέρα του ομάδες όπως η Αρέτσο (2009-10) και η Πίζα (2010-11), ενώ για μια εξαετία (2014-20) βρισκόταν στον πάγκο της ΣΠΑΛ.

Ο 53χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Βοηθός του θα είναι Αντρέα Κονσούμι.

Ο νέος τεχνικός Λεονάρντο Σέμπλιτσι αναλαμβάνει στην Κάλιαρι τη δύσκολη αποστολή να βάλει την ομάδα στον δρόμο της σωτηρίας στη Serie A. Υπενθυμίζεται ότι μετά από 23 αγωνιστικές οι «ροσομπλού» βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης και συγκεκριμένα στη 18η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, πέντε μακριά από την τελευταία ομάδα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, που είναι η Τορίνο.