Αϊντχόφεν: Γιατί ο Σμιντ άλλαξε σύστημα με Φίτεσε και προφύλαξε Μάλεν, Γκέτσε ενόψει Ολυμπιακού

Ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ εξήγησε γιατί άλλαξε σύστημα στον αγώνα με τη Φίτεσε (3-1) και προφύλαξε Μάλεν, Γκέτσε ενόψει Ολυμπιακού

Αϊντχόφεν: Γιατί ο Σμιντ άλλαξε σύστημα με Φίτεσε και προφύλαξε Μάλεν, Γκέτσε ενόψει Ολυμπιακού

Η PSV Αϊντχόφεν νίκησε με 3-1 τη Φίτεσε στο τελευταίο παιχνίδι της πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τους «32» του Europa League αλλά προβλημάτισε και πάλι με την εικόνα της.

PSV Αϊντχόφεν-Φίτεσε 3-1: Νίκησε, αλλά προβλημάτισε και πάλι

Ο Ρότζερ Σμιντ, έχοντας στο μυαλό του τον Ολυμπιακό, κράτησε στον πάγκο τους Μάλεν, Γκέτσε, Τέζε, Μαξ κι εμφάνισε ένα σύστημα με τρία στόπερ (Ροσάριο, Μπάουμγκαρτλ, Φέργκεφερ).

Για την επιλογή του αυτή δέχθηκε κριτική από πολλούς, μεταξύ των οποίων ήταν και οι αδερφοί Φαν ντε Κέρκοφ. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανακάτεψε ξανά την ομάδα, αφήνοντας αρκετούς βασικούς στον πάγκο κι αλλάζοντας την τακτική» είπε ο Ρενέ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Γερμανός τεχνικός ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και δήλωσε ότι αν είχε ξεκινήσει με τους έντεκα βασικούς η Αϊντχόφεν δεν θα κέρδιζε το παιχνίδι με τη Φίτεσε!

«Ακόμη και παίκτες όπως οι Ροσάριο, Ντάμφρις και Σανγκαρέ ήταν τώρα ξεθεωμένοι στο τέλος του παιχνιδιού. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν είχαν ξεκινήσει οι Μάλεν, Γκέτσε και Μαξ; Αν είχαν τραυματιστεί, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Παίζουμε έναν αγώνα κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες και δεν έχουν συνηθίσει όλοι οι παίκτες. Ως προπονητής πρέπει να κάνεις το λογικό. Ποτέ δεν ξέρεις αν τέτοιες επιλογές θα βγουν, αλλά πίστευα ότι ο Μάλεν και ο Γκέτσε δεν μπορούσαν να παίξουν ενενήντα λεπτά»

Ο Σμιντ εξήγησε ακόμη ότι η αλλαγή συστήματος έγινε επειδή η Φίτεσε παίζει συχνά με βαθιές μπαλιές και έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς πήγε πολύ καλύτερα το κανονικό σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο»