PSV Αϊντχόφεν-Φίτεσε 3-1: Νίκησε, αλλά προβλημάτισε και πάλι

Η PSV Αϊντχόφεν νίκησε με 3-1 τη Φίτεσε κάνοντας ανατροπή, αλλά προβλημάτισε και πάλι με την εικόνα της και ειδικά με τα όσα έδειξε στα πρώτα 45 λεπτά.

PSV Αϊντχόφεν-Φίτεσε 3-1: Νίκησε, αλλά προβλημάτισε και πάλι

Τα έχει… ακούσει για τα καλά ο Ρότζερ Σμιντ μετά τις τελευταίες αποτυχίες της ομάδας PSV Αϊντχόφεν και ειδικά μετά το 4-2 από τον Ολυμπιακό δέχτηκε αρκετά… πυρά. Η αντίπαλος των Πειραιωτών υποδέχτηκε την Φίτεσε για το ολλανδικό πρωτάθλημα με τα περιθώρια να έχουν στενέψει αρκετά. Η Αϊντχόφεν γι' ακόμα ένα ματς προβλημάτισε, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει με 3-1.

Ο Σμιντ προφανώς και είχε στο μυαλό του τον Ολυμπιακό, αφού κράτησε εκτός του Μάλεν, τον Γκέτσε, τον Τόμας, τον Μαξ. Από την άλλη εμφάνισε ένα σύστημα με τρία στόπερ, βάζοντας ως κεντρικό τον χαφ, Ροσάριο και δίπλα του τον Μπάουμγκαρτλ (δεξιά) και τον Φέργκεφερ (αριστερά). Ο Ντάμφρις και ο Ζούνιορ έπαιξαν όλη την πλευρά σε έναν νέο σχηματισμό που ίσως τον δούμε και την Πέμπτη το βράδυ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η Αϊντχόφεν αν και νίκησε δεν έπεισε καθόλου με την εικόνα της. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4' με το γκολ του Μπόρχα, ενώ στο πρώτο μέρος η Φίτεσε είχε δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη ο Σμιντ έβαλε στο γήπεδο όλους τους ποδοσφαιριστές που κράτησε στον πάγκο και κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη. Ο Μάλεν στο 66' έκανε το 1-1 για να έρθουν ακόμη δύο γκολ από τον Γκέτσε (86', 88') και να πάρει τη νίκη η PSV. Μία νίκη που την είχε ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά φάνηκε ότι σε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας έχει σοβαρά θέματα, ενώ στο πρώτο μέρος το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι 0-3. Ο Σμιντ είναι προφανές ότι ενόψει Ολυμπιακού έχει μπει σε σκέψεις να αλλάξει το σύστημα του.

PSV ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό - Ντάμφρις, Μπάουμγκαρτλ, Ροσάριο, Φέργκεφερ, Ζούνιορ (64' Τόμας) - Σανγκαρέ, Γκουτιέρες (46' Μάλεν), Φέιν (46' Μάλεν) - Ζαχάβι, Φέρτεσεν (65' Γκέτσε)

ΦΙΤΕΣΕ: Πάσβεερ, Ντάσα, Βάιτεκ, Μπαζουάρ, Ρασμούσεν, Ντόεκι, Τρονστάντ, Τανανέ (75’ Νταρφαλού), Μπέρο, Μπόρχα (85’ Χούισμαν), Οπεντά (63’ Τουρέ).