La Liga: «Τσίμπησε» τον βαθμό η Μπιλμπάο (highlights)!

Η Μπιλμπάο κατάφερε να πάρει έναν βαθμό από τη Βιγιαρεάλ, η οποία είχε προηγηθεί νωρίς στο "Σαν Μαμές".  Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: «Τσίμπησε» τον βαθμό η Μπιλμπάο (highlights)!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ τελικά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να πάρει έναν βαθμό από τα "κίτρινα υποβρύχια". Ο Μορένο στο 16' άνοιξε το σκορ και στο 44' ο Μπερενγκούρ έφερε το ματς στα ίσια.

Η Σοσιεδάδ νίκησε εύκολα στο «Ανοέτα» την Αλαβές με 4-0, για την 24η αγωνιστική της LaLiga, και συνεχίζει την προσπάθεια για έξοδο την επόμενη σεζόν στο Europa League.

Tέσσερις μέρες μετά την ήττα 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League η Σοσιεδάδ βρήκε μεγάλο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Αλεξάντερ Ισάκ, που πέτυχε χατ τρικ.

Eν τω μεταξύ η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα (βασικός κι αναντικατάστατος) επικράτησε μ' ανατροπή της Γρανάδα 3-2 και παρότι ουραγός αναζωπύρωσε τις ελπίδες παραμονής αφού η σωτηρία απέχει μόνο δύο πόντους μετά την πρώτη της επιτυχία έπειτα από δύο σερί ήττες.

Το ματς τα είχε όλα: χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων (16' Μιρ, στο δοκάρι), αλλά και κόκκινη των φιλοξενούμενων (91' Χερμάν Σάντσεθ) ενώ πίεζαν για την ισοφάριση.

Νωρίτερα, την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τη γκέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε με... πάταγο νωρίς το απόγευμα της Κυριακής η παραπαίουσα Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα», προερχόμενοι από τη μεσοβδόμαδη συντριβή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, προηγήθηκαν μεν με τον Λιονέλ Μέσι στο 32' με πέναλτι, ωστόσο επέτρεψαν στην Κάντιθ να ελπίζει μέχρι το φινάλε και το πλήρωσαν, καθώς στο 89' ο Άλεξ Φερνάντεθ με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε σε 1-1 και έριξε ακόμα περισσότερο το ήδη... τσαλακωμένο ηθικό των Καταλανών.

Το Σάββατο 20/2

Με τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη της Έλτσε ξεκίνησε η δράση του Σαββάτου (20/2) για την 24η αγωνιστική της La Liga.

Οι γηπεδούχοι, έστω και με το ισχνό 1-0 χάρη σε γκολ του Κάλβο, επιβλήθηκαν της Έιμπαρ και την «έπιασαν» στη βαθμολογία, παίρνοντας σπουδαία ανάσα στην προσπάθειά τους για αποφυγή του υποβιβασμού.

Λίγο αργότερα έμελλε να συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη φετινή σεζόν, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης ηττήθηκε και μάλιστα μέσα στην έδρα της!

«Δράστης» η Λεβάντε, η οποία προηγήθηκε στο α' μέρος με τον «κάπτεν» Μοράλες και σκόραρε ξανά στο 90'+5' με τον ντε Φρούτος για το τελικό 0-2! Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φετινή ήττα των «κολτσονέρος» στο πρωτάθλημα της La Liga και φυσικά η πρώτη στο «Μετροπολιτάνο».

Το «δώρο» των «βατράχων» ...ξετύλιξε λίγο αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζοντας με το μίνιμουμ σκορ την... συνονόματη της Ρεάλ Βαγιαδολίδ χάρη σε κεφαλιά του (μόνιμου σκόρερ της εσχάτως) Καζεμίρο και τις αποκρούσεις του Κουρτούα.

Ήταν το τρίτο σερί τρίποντο της ομάδας του Ζιντάν που μείωσε τη διαφορά από την κορυφή και τους «κολτσονέρος» στο -3, αλλά με ματς περισσότερο. Όσο για τους, προτελευταίους, ηττημένους αγνοούν την επιτυχία από τις 2 Γενάρη και για 7 ματς έχοντας μαζέψει μόλις τρεις πόντους σ' αυτά.

Νωρίτερα η Βαλένθια με δύο γκολ μετά το ...94' νίκησε 2-0 την Θέλτα που από το 64' έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Ρουμπέν Μπλάνκο. Ήταν η πρώτη επιτυχία μετά από 2 αγωνιστικές (με συγκομιδή ενός πόντου) για την ομάδα του Χάβι Γκράθια, ενώ οι Γαλιθιάνοι ηττήθηκαν μετά από 4 αγώνες (1ν. - 3 ισοπ.)

Την Παρασκευή 19/2

Σερί χτίζει η Ρεάλ Μπέτις που ζευγάρωσε τις επιτυχίες της, μετά την εντός έδρας ήττα με 3-2, από την Μπαρτσελόνα.

Έπειτα από το «διπλό» επί της Βιγιαρεάλ (2-1) οι Ανδαλουσιάνοι νίκησαν με το μίνιμουμ σκορ την Χετάφε στο εναρκτήριο ματς της 24ης αγωνιστικής της La Liga κι έβαλαν ...πλώρη για ευρωπαϊκά μεγαλεία αφού ανέβηκαν στην 6η θέση (παρότι στο 13' έχασαν με τραυματισμό τον Φεκίρ).

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι ο Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 84'. Ήταν το δεύτερο για λογαριασμό τους στο ματς αφού 8 λεπτά νωρίτερα ο Κανάλες είχε νικηθεί από την άσπρη βούλα από τον Σόρια! Ο γκολκίπερ των Μαδριλένων τους κράτησε όρθιους μέχρι το παρά...έξι, αλλά δεν κατάφερε να τους γλιτώσει από την 4η σερί ήττα τους.

Ωστόσο για τους φιλοξενούμενους δεν τελειώνουν εδώ τα προβλήματα αφού έχουν 5 ματς να σκοράρουν και έξι να κερδίσουν μ' αποτέλεσμα την συγκομιδή μόλις ενός πόντου σ' αυτούς τους αγώνες, όντες μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη...

Το προφίλ της 24ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1

Ρεάλ Μπέτις – Χετάφε 1-0
(84' πεν. Μπόρχα Iγκλέσιας)


ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1

Έλτσε – Έιμπαρ 1-0
(33' Κάλβο)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε 0-2
(30' Xοσέ Λουίς Μοράλες, 90'+5' Χόρχε ντε Φρούτος)

Βαλένθια – Θέλτα Βίγκο 2-0
(90'+4' Βαγιέχο, 90'+8' Γκαμεϊρό)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(65' Κασεμίρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1

Μπαρτσελόνα – Κάντιθ 1-1
(32' πέν. Μέσι - 89' πέν. Άλεξ Φερνάντεθ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλαβές 4-0

(41', 49', 62' Ισάκ, 73' Πόρτου)

Γρανάδα – Ουέσκα 3-2
(31' Εσκρίτσε, 39' Πουλίδο, 44' αυτ. Φουλκιέ - 8' Κίνα, 59' Σόρο)

Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 1-1

44' Μπερενγκούρ - 16' Μορένο

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1

22.00: Οσασούνα - Σεβίλλη

Η BAΘΜΟΛΟΓΙΑ