Bundesliga: Στο -2 από την Μπάγερν η Λειψία, τεσσάρα της Χόφενχαϊμ στην Βέρντερ (highlights)

H Λειψία επικράτησε 3-0 της Χέρτα στο Βερολίνο και μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν, ενώ η Χοφενχάιμ συνέτριψε 4-0 την Βέρντερ Βρέμης και την πέρασε. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Budnesliga.

Bundesliga: Στο -2 από την Μπάγερν η Λειψία, τεσσάρα της Χόφενχαϊμ στην Βέρντερ (highlights)

Η Λειψία νίκησε εύκολα στο Βερολίνο τη Χέρτα με 3-0 και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, στους δύο βαθμούς.

Στο 28΄ ο Σάμπιτσερ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, η οποία πιέστηκε στη συνέχεια από τους γηπεδούχους.

Τελικά στο 71΄ ο Μουκιέλε έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια της αναμέτρησης, με τον Ορμπάν στο 84΄ να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα».

Η Άουγκσμπουργκ, εξάλλου, κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το 90+5 αλλά στην τελευταία επίθεση η Λεβερκούζεν ισοφάρισε με τον Ταπσόμπα (1-1).

Πέρα από τον σκόρερ ο πιο ευτυχής παίκτης από αυτή την εξέλιξη ήταν ο γκολκίπερ Νίκλας Λομπ από μια τεράστια γκάφα του οποίου η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ με τον Νιντερλέχνερ.

Τέλος η Χόφενχαϊμ στο τρίτο, χρονικά, Κυριακάτικο ματς διέλυσε 4-0 την Βέρντερ Βρέμης επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από 3 αγωνιστικές, με συγκομιδή ενός πόντου.

Έτσι ξεπέρασε (με ματς παραπάνω πάντως...) τους «πρασίνους» που συμπλήρωσαν τρία ματς χωρίς επιτυχία (2 ισοπ. - 1 ήττα) και δύο χωρίς σκορ.

Tα ματς του Σαββάτου 20/2

Στο ντέρμπι του Ρουρ η Ντόρτμουντ δεν είχε αντίπαλο αφού η ουραγός Σάλκε ουδεμία αντίσταση πρόβαλε και ηττήθηκε με 4-0.

Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Χάααλντ που σημείωσε δυο γκολ από τα οποία το ένα ήταν απίθανο.

Η Σάλκε στάθηκε άτυχη στη φάση του 51΄όταν σουτ του Σερντάρ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι μεγάλες εκπλήξεις συνεχίζονται στο συναρπαστικό φετινό πρωτάθλημα της Bundesliga! Το Σάββατο ήταν η σειρά της Μπάγερν να πέσει θύμα τέτοιας, καθώς υπέστη μόλις την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα στην έδρα της Άιντραχτ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, ενώ η αντίδραση των Βαυαρών στη συνέχεια (μείωση του σκορ με τον Λεβαντόφσκι) δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει αυτό το 2-1, που έμεινε μέχρι τέλους!

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη σημειώθηκε στο Μενχενγκλάντμπαχ, εκεί όπου η τοπική Μπορούσια είδε τη Μάιντς να φεύγει νικήτρια με σκορ 1-2 και να πραγματοποιεί ένα ακόμη σπουδαίο βήμα προς την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου!

Στα άλλα δύο παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 16.00 οι Στουτγκάρδη και Ουνιόν Βερολίνου πήραν σημαντικά διπλά με το ίδιο σκορ (0-1) απέναντι σε Κολωνία και Φράιμπουργκ.

Την Παρασκευή 19/2

Τι και αν η Αρμίνια δυσκόλεψε πολύ την Μπάγερν πριν από μερικές μέρες, υποχρεώνοντάς τη σε εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 3-3 στο Μόναχο;

Η Βόλφσμπουργκ δεν άφησε την επανακάμψασα στη Bundesliga να... ανασάνει το βράδυ της Παρασκευής, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ένα 25λεπτο για να φύγει με επιβλητική νίκη 0-3 από το Μπίλεφελντ, στο εναρκτήριο ματς της 22ης αγωνιστικής που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Με αυτό το τρίποντο οι «λύκοι» πέρασαν μόνοι στην τρίτη θέση της κατάταξης με 42 βαθμούς, όντες στο +3 από την τέταρτη Άιντραχτ που αγωνίζεται το Σάββατο κόντρα στην Μπάγερν.

Το προφίλ της 22ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/2

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Βόλφσμπουργκ 0-3
(29', 47' Στέφεν, 54' Άρνολντ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/2

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1
(12' Καμάντα, 31' Γιουνές - 53' Λεβαντόφσκι)

Γκλάντμπαχ – Μάιντς 1-2
(26' Στιντλ - 10' Ονισίβο, 86' Στέγκερ)

Φράιμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 0-1
(64' Πρέμελ)

Κολωνία – Στουτγκάρδη 0-1
(49' Καλαϊτζιτς)

Σάλκε-Ντόρτμουντ 0-4

(42' Σάντσο, 45', 79' Χάλαντ, 60' Γκερέιρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/2

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1
( 5' Νιντερλέχνερ - 90+5 Ταπσόμπα)

Χέρτα Βερολίνου – Λειψία 0-3
(28' Σάμπιτζερ, 71' Μουκιέλε, 84' Όρμπαν)

Χόφενχαϊμ – Βέρντερ Βρέμης 4-0
(26' Μπέμπου, 44' Μπαουμγκάρντερ, 49' Νταμπούρ, 90' Ρίτερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ