Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μπρούνο Φερνάντες, ο… καθοριστικός

Ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακός.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μπρούνο Φερνάντες, ο… καθοριστικός

Σε καταλυτικό παράγοντα για την απόδοση, αλλά κυρίως για την παραγωγικότητα και τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξελίσσεται ο Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, σκόραρε δις στην εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-0) στον πρώτο αγώνα για τους «32» του Europa League, οδηγώντας και πάλι τους «κόκκινους διάβολους» σε μία σπουδαία νίκη.

Η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, δαπάνησε 80 εκατομμύρια ευρώ (55+25 με την μορφή μπόνους επίτευξης στόχων) για να αποκτήσει τον Φερνάντες από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και ο Πορτογάλος άσος φροντίσει να κάνει «απόσβεση» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο πρώτο εξάμηνο με την φανέλα της ιστορικής ομάδας, ο Φερνάντες έκανε 22 συμμετοχές (σ.σ. εκ των οποίων τις 21 ως βασικός) και σκόραρε 12 γκολ (οκτώ με πέναλτι), ενώ «μοίρασε και οκτώ ασίστ». Ο 26χρονος άσος προσαρμόσθηκε άμεσα στην νέα του ομάδα κι εφέτος μετρά 36 συμμετοχές (31 ως βασικός) με συμμετοχή σε 33 (!) γκολ της Γιουνάιτεντ. Ειδικότερα, έχει σημειώσει 21 γκολ κι έχει δώσει 12 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Φεβρουάριο του 2020 και το ντεμπούτο του, ο Φερνάντες έχει «εμπλακεί» σε 53 γκολ (σ.σ. σε 58 αγώνες), καθώς έχει σκοράρει 33 φορές κι έχει «μοιράσει» 20 ασίστ.

Αναφερόμενος στον παίκτη του, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του: «Δημιουργούμε ευκαιρίες και ο Μπρούνο τις αξιοποιεί. Είναι καλός στο να βρει χώρους και η τεχνική του κατάρτιση είναι κορυφαίου επιπέδου είναι πρώτης τάξεως. Πέτυχε δύο πολύ ωραία γκολ. Ο Μπρούνο θέλει πάντα να κάνει το καλύτερο δυνατό, δίνοντας το μέγιστο του εαυτού του στο γήπεδο. Είναι πολύ ποιοτικός και ποτέ δεν επαναπαύεται. Εάν πετύχει δύο γκολ, θέλει να βάλει τρία. Εάν δώσει ασίστ, θέλει να δώσει κι άλλη.

Ο θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» ο Πολ Σκόουλς είπε χθες για αυτόν: «Ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν εντυπωσιακός από την ημέρα που υπέγραψε. Κάθε παιχνίδι που νιώθετε ότι πρόκειται να σκοράρει. Είναι μια πραγματικά απίστευτη πρόσληψη».

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος άσος που έχει βρει την ποδοσφαιρική... Ιθάκη στο Μάντσεστερ και στην Γιουνάιτεντ, σχολίασε: «Ο στόχος μου είναι να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και προφανώς, να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερες ασίστ για τους συμπαίκτες μου. Η θέση στην οποία παίζω έχει δημιουργηθεί για να βοηθάω την ομάδα και να σκοράρω όταν μπορώ. Αλλά το πιο σημαντικό για εμένα, είναι τα τρόπαια. Το να κερδίζεις τρόπαια είναι πιο σημαντικό από το να σκοράρεις γκολ».