Serie A: Γκέλα η Ρόμα κόντρα στους 10 της Μπενεβέντο (Highlights)!

Η Ρόμα δεν μπόρεσε να νικήσει (0-0) την Μπενεβέντο που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία της Serie A

Serie A: Γκέλα η Ρόμα κόντρα στους 10 της Μπενεβέντο (Highlights)!

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 57΄που αποβλήθηκε ο Γκλικ η Ρόμα κόλλησε στο 0-0 με την Μπενεβέντο στην Καμπανία.

Στο 90+5' η Ρόμα κέρδισε αρχικά πέναλτι αλλά μετά από χρήση του VAR, ο ρέφερι το πήρε πίσω καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Η Ίντερ - τυπικά φιλοξενούμενη- νίκησε τη Μίλαν με 3-0 στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνο και την άφησε πίσω τέσσερις βαθμούς στη μάχη της κορυφής.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες που σημείωσε τα δυο πρώτα γκολ, το 1-0 μάλιστα μόλις στο 5΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χαντάνοβιτς κράτησε όρθια την Ίντερ πριν ο Μαρτίνες «γράψει» το 0-2 στο 57’ . Το 0-3 σημείωσε στο 66ο λεπτό ο Λουκάκου σκοράροντας σε 4ο διαδοχικό Derby Della Madonnina.

Λίγο αργότερα η Αταλάντα κέρδισε - μ' όλα τα γκολ στην επανάληψη! - με σκορ 4-2 την Νάπολι και την προσπέρασε, ανεβαίνοντας στην προνομιούχο 4αδα που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των «μπεργκαμάσκι» επί των «παρτενοπέι» (χωρίς τον τραυματία Μανωλά) μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου (10/02, 3-1)

Όλα αυτά πριν υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στο ίδιο γήπεδο για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πριν απ' όλα αυτά, τα μάτια της έβγαλε η Πάρμα, η οποία αν και προηγήθηκε με 2-0, εν τούτοις η Ουντινέζε πήρε τον βαθμό ισοπαλίας με το 2-2 και την άφησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Κορνέλιους ήταν εκείνος που μόλις στο 3ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Μούσο για το 1-0. Το γρήγορο γκολ της Πάρμα άγχωσε την Ουντινέζε η οποία δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 32’ με τον Κούτσκα που ευστόχησε από τα 11 βήματα. Στο δεύτερο μέρος όμως η Ουντινέζε μπήκε αποφασισμένη. Στο 64’ μείωσε με τον Οκάκα και στο 80΄, ο Νούιτνικ με κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Τα ματς του Σαββάτου

Συνήλθε από την ήττα (με κάτω τα χέρια...) από την Ίντερ, την περασμένη εβδομάδα η Λάτσιο κι επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ της Σαμπντόρια επέστρεψε στις επιτυχίες.

Μαζί επανήλθε (έστω και με ματς περισσότερο από τους υπόλοιπους μνηστήρες...) και στην προνομιούχο τετράδα που οδηγεί στο Champions League.

To γκολ ο Ισπανός χαφ Λουίς Αλμπέρτο από ασίστ του Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς.

Μετά από ένα πρώτο μέρος που κυριάρχησαν οι «πρωτεουσιάνοι», του Σιμόνε Ιντζάγκι, υπέφεραν κόντρα στους Γενοβέζους, αλλά κράτησαν υποχρεώνοντας τους σε ήττα μετά από 2 αγωνιστικές με συγκομιδή τεσσάρων πόντων.

Στα άλλα δύο ματς του Σαββάτου δεν υπήρξαν νικητές.

Στο «Μαράσι» της Γένοβας η Τζένοα πήρε τον πόντο κάνοντας το 2-2 με την Ελλάς Βερόνα στο 93'.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική ισοπαλία των «γκριφόνι», που από το 77' έπαιζαν με 10 λόγω τραυματισμού του Πελεγκρίνι (αφού είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους...) κι έφτασαν τα 7 ματς αήττητοι (4 ν. - 3 ισοπ.), ενώ οι Βερονέζοι έχουν συγκομιδή 4 πόντους τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Στο Σασουόλο οι τοπικοί «νεροβέρντι» δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να ισοφαρίσουν την Μπολόνια, που έπαιζε από το ημίωρο με 10, λόγω αποβολής του Χίκι, σε 1-1.

Τέταρτος πόντος σε 2 αγώνες για τους γηπεδούχους και 5ος σε 3 αναμετρήσεις για τους «ροσομπλού» του Μιχάιλοβιτς, που έκαναν ένα ακόμη βήμα παραμονής

Τα ματς της Παρασκευής

Aπό τρεις αγωνιστικές όπου είχε την πενιχρή συγκομιδή του μόλις ενός πόντου προερχόταν η Φιορεντίνα υποδεχόμενη την Σπέτσια, στο εναρκτήριο ματς της 23ης αγωνιστικής της Serie A και καταφέρε να επανέλθει στις επιτυχίες με σκορ 3-0.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος για την ομάδα του Πραντέλι (χωρίς τον Ριμπερί) η οποία ξεπέρασε κατά έναν πόντο την χθεσινή της αντίπαλο.

Τα γκολ των Βλάχοβιτς, Καστροβίλι κι Εϊσερίκ διέκοψαν το νικηφόρο σερί δύο αγώνων των φιλοξενούμενων (σ. η δεύτερη κόντρα στην Μίλαν) για τους οποίους αγωνίστηκε μετά το 63' κι ο (πρώην παίκτης της ΑΕΚ) Ντανιέλε Βέρντε.

Ακόμη πιο σημαντική βαθμολογικά ήταν η επάνοδος της Τορίνο στις επιτυχίες στο Κάλιαρι με το μίνιμουμ σκορ.

Η «γκρανάτα» κέρδισε (με μια κεφαλιά του, καλύτερου του γηπέδου, Μπρέμερ στο πρώτο της κόρνερ στο δεύτερο μέρος) την τρίτη από το τέλος ομάδα της βαθμολογίας παίρνοντας... αποστάσεις από τις θέσεις του υποβιβασμού με τη 2η επιτυχία της στο 2021 και πρώτη μετά τις 3 Γενάρη.

Είχαν μεσολαβήσει 7 αγωνιστικες (1 ήττα - 6 ισοπαλίες με τις 5 σερί και τις τέσσερις με διαφορετικό σκορ) για την ομάδα του Πιεμόντε που είχε και μείον δύο παίκτες λόγω κορονοϊού.

Τι να πουν κι οι γηπεδούχοι του Λυκογιάννη (βασικός κι αναντικατάστατος), που γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα με το ίδιο σκορ κι αγνοούν την επιτυχία από τις 7/11; Ήτοι 16 αγωνιστικές...

Kι η θέση τουτεχνικού των Σάρδων, Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο είναι επισφαλής.

Το προφίλ της 23ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19/02)

Φιορεντίνα – Σπέτσια 3-0
(48' Βλάχοβιτς, 64' Καστροβίλι, 82' Εϊσερίκ)

Κάλιαρι – Τορίνο 0-1
(76' Μπρέμερ)

ΣΑΒΒΑΤΟ (20/02)
Λάτσιο – Σαμπντόρια 1-0
(24' Λουίς Αλμπέρτο)

Τζένοα – Ελλάς Βερόνα 2-2
(48' Σομουντόροφ, 94' Μπατέλι - 17' Ίλιτς, 61' Φαραόνι)

Σασουόλο – Μπολόνια 1-1
(52' Καπούτο - 17' Σοριάνο)

ΚΥΡΙΑΚΗ (21/02)
Πάρμα – Ουντινέζε 2-2

(3΄Κορνέλιους, 32΄Κούτσκα- 64΄Οκάκα, 80΄Νούιτνικ)

Μίλαν – Ίντερ 0-3

(5΄, 57΄Μαρτίνες, 66΄Λουκάκου)

Αταλάντα – Νάπολι 4-2
(52' Σαπάτα, 64' Γκόζενς, 71' Μουριέλ, 79' Ρομέρο - 58' Ζιελίνσκι, 75' αυτ. Γκόζενς)

Μπενεβέντο – Ρόμα 0-0

ΔΕΥΤΕΡΑ (22/02)

21.45: Γιουβέντους - Κροτόνε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ