Serie A: Κορυφή η Ίντερ, με νίκη επί της Λάτσιο, πριν το Μιλανέζικο ντέρμπι (highlights)!

Ο Ρομέλου Λουκάκου σκοράρε δις κι είχε μια ασίστ στο 3-1 της Ίντερ, επί της Λάτσιο, που έφερε τους «νερατζούρι» πάνω από την Μίλαν, πριν την αντιμετωπίσουν στο ντέρμπι του Μιλάνου, την επόμενη αγωνιστική!  Ο Βέλγος έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ του Καμπιονάτο. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Κορυφή η Ίντερ, με νίκη επί της Λάτσιο, πριν το Μιλανέζικο ντέρμπι (highlights)!

Με τον Ρομέλου Λουκάκου να μετατρέπει την αναμέτρηση με την Λάτσιο σε προσωπικό του σόου, καθώς είχε δύο γκολ και μία ασίστ (στον Λαουτάρο Μαρτίνες) οι «νερατζούρι» όχι μόνο νίκησαν τους «πρωτεουσιάνους», 3-1, αλλά πάτησαν στην κορυφή του Καμπιονάτο, έχοντας έναν πόντο περισσότερο από την συμπολίτισσα Μίλαν (που το Σάββατο έχασε στην Σπέτσια), με την οποία τίθενται αντιμέτωποι την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι ντελα Μαντονίνα, που θα κρίνει πολλά στην έκβαση του φετινού τίτλου στην Ιταλία!

Μάλιστα ο Βέλγος με τα δύο τέρματα του έφτασε τα 16 στο πρωτάθλημα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκορερ, αλλά και τα 300 στην καριέρα του!

Τα έχει... 500 (τα ματς) ο Χαντάνοβιτς και 300 ο Βέλγος τα γκολ!

Στα αξιοσημείωτα η 500η εμφάνιση στο πρωτάθλημα του Χαντάνοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι ηττήθηκε μετά από 6 σερί επιτυχίες και δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα της Γιουβέντους μένοντας ισόβαθμη της 5ης Νάπολι.

Ισόβαθμη των «λατσιάλι» και των Ναπολιτάνων είναι η Αταλάντα που επέστρεψε στις νίκες στην Serie A μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Η ομάδα του Μπέργκαμο επιβλήθηκε 1-0 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία.

«Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Λουίς Μουριέλ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90’ για την ομάδας του, η οποία παραμένει μάλιστα αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, η Σαμπντόρια κατάφερε να «λυγίσει» με 2-1 την Φιορεντίνα στο «Λουίτζι Φεράρις». Η ομάδα της Γένοβας άνοιξε το σκορ στο 31’ με τον Μπαλντέ και παρότι οι «βιόλα» ισοφάρισαν στο 37’ με τον Βλάοβιτς, τελικά στο 71’ ο Κουαλιαρέλα πέτυχε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Το χρέος της έκανε η Ρόμα, η οποία επικράτησε της Ουντινέζε με 3-0 και σκαρφάλωσε – έστω και προσωρινά- στην 3η θέση της βαθμολογίας, στη Serie A.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Βερετού με κεφαλιά νίκησε τον Χουάν Μούσο, για το 1-0, ενώ ο Γάλλος, 20 λεπτά αργότερα έκανε το 2-0. Ο Βερετού μάλιστα με αυτά τα δύο τέρματα έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία της Ρόμα, με 15 γκολ συνολικά. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Πέδρο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Εξάλλου η Σασουόλο επικράτησε 2-1 της ουραγού Κροτόνε.
Ήταν η πρώτη επιτυχία των «νεροβέρντι» μετά από 6 αγώνες με συγκομιδή 2 πόντων, ενώ οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν τέσσερις σερί ήττες.

Το Σάββατο 13/2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και μοναδικό σκόρερ τον Λορέντσο Ινσίνιε η Νάπολι επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Το μόνο τέρμα της αναμέτρησης επετεύχθη με πέναλτι (υπέπεσε ο Κιελίνι) του αρχηγού των «παρτενοπέι» ο οποίος δεν δίστασε και ανέλαβε την ευθύνη παρότι ήταν ο μοιραίος στις 21 Γενάρη στο Σούπερ Καπ, όταν είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα αποτυγχάνοντας να ισοφάρισει (πριν η Γιούβε κερδίσει 2-0 τελικά).

Μάλιστα αυτό ήταν το 100ο γκολ του Ιταλού μεσοεπιθετικού, που ...στερέωσε τον Γκατούζο στον πάγκο του, αφιέρωσε το γκολ στην σύντροφο του (Άγιος Βαλεντίνος γαρ...) κι έφερε την ομάδα του (χωρίς τον τραυματία Μανωλά και με τον Μέρετ να παίρνει την θέση του Οσπίνα κάτω από τα γκολπόστ στο «ζέσταμα») στην 4αδα που οδηγεί στο Champions League.

Στο - 2 από τους «μπιανκονέρι», που προσπάθησαν για την ισοφάριση, ειδικά στην επανάληψη, είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την 3η φετινή τους ήττα και πρώτη μετά από 7 ματς (6ν. - 1 ισοπ).

Ωστόσο οι «μπιανκονέρι» δεν ήταν τη διαφορά τους από την κορυφή να επανέρχεται στο -10, αφού η πρωτοπόρος Μίλαν έχασε 2-0 στην Σπέτσια από την τοπική ομάδα, που ήταν καλύτερη σ' όλο το ματς φτάνοντας στο δεύτερο σερί τρίποντο. Πλέον οι «ροσονέρι», που γνώρισαν την 3η τους ήττα στο πρωτάθλημα, κινδυνεύουν να βρεθούν δεύτεροι αν κερδίσει την Κυριακή η, συμπολίτισσα τους, Ίντερ, τη Λάτσιο!

Νωρίτερα, την 11η ισοπαλία σε 22 παιχνίδια της έφερε το απόγευμα του Σαββάτου η Τορίνο, μένοντας αυτή τη φορά στο 0-0 με αντίπαλο τη Τζένοα, για την 22η αγωνιστική της Serie A. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι οι «γκρανάτα» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να γευθούν τη χαρά της νίκης στο «σπίτι» τους, καθώς σε 11 εντός έδρας αγώνες μετρούν 7 ισοπαλίες και 4 ήττες...

Την Παρασκευή 12/2

Η Μπολόνια είχε την ελαφρά υπεροχή, την πρωτοβουλία, προηγήθηκε από… τα αποδυτήρια, αλλά η Μπενεβέντο που θέλει να απομακρυνθεί για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού, πήρε βαθμό εκτός έδρας με 1-1, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Serie A.

Η Μπολόνια ευτύχησε μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα να προηγηθεί στο σκορ με τον Σανσόνε με 1-0, αλλά στο 60΄η Μπενεβέντο, με τον Βιόλα, βρήκε τον δρόμο για την «απάντηση» και το 1-1.

Το προφίλ της 22ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2

Μπολόνια – Μπενεβέντο 1-1
(1΄Σανσόνε - 60΄Βιόλα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2

Τορίνο – Τζένοα 0-0

Νάπολι – Γιουβέντους 1-0
(31' πεν. Ινσίνιε)

Σπέτσια – Μίλαν 2-0
(56' Ματζιόρε, 67' Μπαστόνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2

Ρόμα – Ουντινέζε 3-0
(5', 25' Βερετού, 90'+3' Πέδρο)

Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1

(90' Μουριέλ)

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα 2-1

(31' Μπαλντέ, 71' Κουαλιαρέλα - 37' Βλάοβιτς)

Κροτόνε – Σασουόλο 1-2
(26' Ουνάς - 14' Μπεράρντι, 49' πεν. Καπούτο)

Ίντερ – Λάτσιο 3-1
(22' πεν., 45' Λουκάκου, 64' Λ. Μαρτίνες - 61' Εσκαλάντε)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2

21.45: Βερόνα - Πάρμα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ