Παρουσία του γιου τού Μαραντόνα τα εγκαίνια του υπαίθριου «ναού» στη Νάπολι

Ο Ντιέγκο Τζούνιορ, γιος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ήταν παρών κατά τα εγκαίνια υπαίθριου «ναού» στη μνήμη του διάσημου πατέρα του στη Νάπολι.

Παρουσία του γιου τού Μαραντόνα τα εγκαίνια του υπαίθριου «ναού» στη Νάπολι

Η ασύνορη λατρεία των κατοίκων της Νάπολι και των φίλων της ομάδας για όσα προσέφερε σε ποδοσφαιρικό (κι όχι μόνο...) επίπεδο ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην μητρόπολη του Ιταλικού Νότου είναι γνωστή κι εκπεφρασμένη με κάθε τρόπο.

Έτσι μετά τα εικονοστάσια, που στην θέση του Χριστού η Παναγία κρατά ομοίωμα του Αργεντινού, τα πολυάριθμα γκράφιτι, την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου (από «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Μαραντόνα»), μετά τον θάνατο του (25/10/2020) ήρθε η σειρά των εγκαινιών, ενώ υπαίθριου μνημείου - εν είδη «ναού» - για τους απανταχούς λάτρεις του «πίμπε ντ' όρο».

Άλλωστε κατασκευάστηκε από το υστέρημα και το μεράκι τους.

Παρών στα εγκαίνια κι ο γιος του εκλιπόντος Ντιέγκο Τζούνιορ.


Άλλωστε μεταξύ των εκθεμάτων στο «ναό» είναι και μια τοιχογραφία με αγκαλιά του ιδίου με τον πατέρα του, με τον οποίο οι σχέσεις τους πέρασαν από... 40 κύματα (αφού αρχικά αρνείτο να τον αναγνωρίσει καθώς καρπός εξωσυζυγικής του σχέσης).

«Είμαι περήφανος για τον πατέρα μου. Πολλοί μιλούν άσχημα για εκείνον, ακόμη και τώρα που πέθανε, αλλά ήταν ο πιο καλοσυνάτος άνθρωπος του κόσμου. Οι φίλοι της Νάπολι τον αγάπησαν πολύ και χαίρομαι πολύ που δεν τον ξεχνούν», τόνισε ο Ντιέγκο Τζούνιορ.