Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Ντεμπούτο στην Premier League για τον Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας μπήκε στον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι (1-4) ως αλλαγή στο 85', κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του στην Premier League με τη φανέλα των «reds», έξι μήνες μετά τη μετακίνησή του στο Άνφιλντ..

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Ντεμπούτο στην Premier League για τον Τσιμίκα

Έπρεπε να περάσουν 22 αγωνιστικές και έξι μήνες από τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, αφήνοντας τον Ολυμπιακό, για να πραγματοποιήσει ο Κώστας Τσιμίκας το ντεμπούτο του στην Premier League.

Αυτό συνέβη στον αποψινό (7/2) άτυχο αγώνα των πρωταθλητών Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ γνώρισε τη συντριβή με 1-4 και έμεινε πια πολύ πίσω στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Πάντως στο 85ο λεπτό του αγώνα και ενώ είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ ο Τσιμίκας πήρε την εντολή του Γιούργκεν Κλοπ να μπει στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Άντριου Ρόμπερτσον. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του διεθνούς αριστερού μπακ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Νωρίτερα, βέβαια, ο 24χρονος Έλληνας άσος είχε αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια Champions League και σε ένα ακόμα για τη διοργάνωση του Carabao Cup. Κόντρα στο συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα λοιπόν σήμερα (7/2) κατέγραψε στο ενεργητικό του την πέμπτη εμφάνισή του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.