Premier League: Πήρε φόρα η Τσέλσι, θρίαμβος της Σίτι στο Άνφιλντ (Highlights, βαθμολογία)

Η Τσέλσι σημείωσε την τρίτη σερί νίκη της με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, 2-1 τη Σέφιλντ.. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία της Premier League.

Premier League: Πήρε φόρα η Τσέλσι, θρίαμβος της Σίτι στο Άνφιλντ (Highlights, βαθμολογία)

Την τρίτη σερί νίκη της από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Τόμας Τούχελ πέτυχε η Τσέλσι επικρατώντας στο «Μπράμαλ Λέιν» με 2-1 επί της ουραγού και σχεδόν «καταδικασμένης», Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι Λονδρέζοι με «κεκτημένη ταχύτητα» μετά το «διπλό» στο ντέρμπι με την Τότεναμ, κατάφεραν να πάρουν το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» μακριά από το Στάμφορντ Μπριτζ και να ξαναμπούν σε... τροχιά Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι που δεν είχε κερδίσει από το 2003 στο «Άνφιλντ» επικράτησε της Λίβερπουλ με 4-1 και την έθεσε οριστικά εκτός τίτλου.

Δυο γκολ σημείωσε ο Ιλκάι Γκουντογκάν, που έχασε και πέναλτι: Σε δυο γκολ της Σίτι είχε συμμετοχή ο γκολκίπερ Άλισον με ισάριθμα λάθη που έκανε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον (86’ Τσιμίκας), Άρνολντ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς (68’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Τιάγκο (68’ Σακιρί), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (72’ Ζέσους), Φόντεν, Στέρλινγκ

Τρεις ήττες μετρούσε η Τότεναμ μπαίνοντας ν' αγωνιστεί κόντρα στην Γουέστ Μπρομ αλλά το αρνητικό σερί δεν συνεχίστηκε για την ομάδα του Μουρίνιο και γι αυτό φρόντισαν οι Χάρι Κέιν και Σον.

Το βαρύ πυροβολικό των «σπιρουνιών», που είχε λείψει τα δύο από τρία προηγούμενα ματς (σ. αμφότερα χωρίς σκορ) ήταν, ανέλπιστα βασικός (αφού η αποθεραπεία του εξελίχθηκε καλύτερα του αναμενομένου...) και στο 54' άνοιξε το σκορ με τον Κορεάτη να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα 4 λεπτά αργότερα κόντρα στην προτελευταία της βαθμολογίας που στα τελευταία 5 ματς έχει συγκομιδή ενός πόντου.

Ωστόσο οι Λονδρέζοι απέχουν 4 πόντους από την 4αδα, ενώ οι αντίπαλοι τους 9 από την σωτηρία...

Λίγο αργότερα Γουλβς και Λέστερ έμειναν στο 0-0 σ' ένα ματς χωρίς πολλές συγκινήσεις.

Ο Βάρντι επέστρεψε για τις «αλεπούδες» από τραυματισμό, αλλά έχασε την ευκαιρία να τους δώσει το «διπλό», ενώ τη μεγαλύτερη ευκαιρία είχε ο Φάμπιο Σίλβα των γηπεδούχων με τον Σμάιχελ να τον σταματά.

Έτσι οι «λύκοι» που προέρχονταν από τη νίκη επί της Άρσεναλ, στο ίδιο γήπεδο, έχουν κερδίσει μόλις ένα από τα 10 τελευταία εντός έδρας ματς τους

Τα ματς του Σαββάτου

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο από γκολ των Καβάνι και Φερνάντες αλλά είδε την Έβερτον να ισοφαρίζει μέσα σε τέσσερα λεπτά στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Nόμιζε η γηπεδούχος ότι είχε εξασφαλίσει το πολύτιμο τρίποντο όταν ο Μακ Τόμινεϊ σκόραρε στο 70΄ το 3-2, αλλά στο 90+6 ήρθε ο Κάλβερτ Λιούιν να διαμορφώσει το τελικό 3-3!

Σημαντική νίκη, που την απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού, πέτυχε η Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», επικρατώντας με 3-2 της Σαουθάμπτον.

Να σημειωθεί πως η Νιουκάστλ πήρε την πολύτιμη αυτή νίκη, μολονότι αγωνίστηκε από το 49ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χέντριξ. Σέ άλλο ματς, Μπέρνλι και Μπράιτον μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1).

Ένα τέρμα του Γουότκινς στο 74ο ...δευτερόλεπτο του ντεμπούτου του νεαποκτηθέντα (ως δανεικού από την Μπράιτον) γκολκίπερ της Άρσεναλ, Ματ Ράιαν, έκρινε το νικητή στο Μπέρμιγχαμ μεταξύ Άστον Βίλα και Άρσεναλ.

Το 1-0 υπέρ των «Βίλανς» δεν σημαίνει μόνο ότι οι «κανονιέρηδες» του Αρτέτα έμειναν για τρίτο ματς μακριά από την επιτυχία (σ. ένας πόντος συγκομιδής) αλλά και πως για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια έχασαν και τα δύο ματς πρωταθλήματος της σεζόν από τους «χωρικούς»!

Τραγική ειρωνεία; Από τον πρώην γκολκίπερ των Λονδρέζων Εμιλιάνο Μαρτίνες ξεκίνησε το γκολ και κατέληξε στο σουτ του Γουότκινς που κόντραρε στον Χόλντινγκ.

Ο Μαρτίνες σταμάτησε φάουλ του Τζάκα κι η Βίλα που επέστρεψε στις επιτυχίες έχει πλέον 4 πόντους περισσότερους από την ομάδα του Αρτέτα.

Το προφίλ της 23ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (6/2)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0
(2' Γουότκινς)

Μπέρνλι-Μπράιτον 1-1

(54' Γκούντμουντσον-36' Ντανκ)

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 3-2

(16' Γουίλοκ, 26', 45'+ Αλμιρόν-30' Μιναμίνο, 48' Γουόρντ-Πράουζ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 3-3

(24΄Καβάνι, 45΄Φερνάντες, 70΄ΜακΤόμινέι - 49΄Ντουκουρέ, 52΄Χάμες, 90+6 Κάλβερτ Λιούιν)



ΚΥΡΙΑΚΗ
(7/2)

Τότεναμ – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 2-0
(54' Kέιν, 58' Σον)

Γουλβς – Λέστερ 0-0

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

63' πεν. Σαλάχ / 49' 73' Γκουντογκάν, 76' Στέρλινγκ, 83' Φόντεν)

Σέφιλντ Γιουν.-Τσέλσι 1-2

(54΄αυτ. Ρούντιγκερ - 43΄Μάουντ, 58΄πεν. Ζορζίνιο)

ΔΕΥΤΕΡΑ (8/2)
22.00: Λιντς – Κρίσταλ Πάλας.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ