Serie A: Στην πεντάδα η Λάτσιο, στο «ρετιρέ» η Μίλαν (highlights, βαθμολογία)

Η Λάτσιο νίκησε την Κάλιαρι και έπιασε τη Ρόμα στους 40 βαθμούς. Με το δίδυμο Ιμπραϊμοβιτς - Ρέμπις να σκοράρει από δύο τέρματα η Μίλαν συνέτριψε 4-0 την Κροτόνε κι επέστρεψε στην κορυφή του Καμπιονάτο. Στα 501 γκολ έφτασε ο «Ίμπρα». Το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Στην πεντάδα η Λάτσιο, στο «ρετιρέ» η Μίλαν (highlights, βαθμολογία)

Η 21η αγωνιστική της Serie A ολοκληρώθηκε με το 1-0 Λάτσιο σε βάρος της Κάλιαρι, σε ένα παιχνίδι από το οποίο αποχώρησε τραυματίας ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 61' ο Τσίρο Ιμόμπιλε έπειτα από ασίστ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Άτυχος στάθηκε ο Έλληνας αριστερός μπακ, Μπάμπης Λυκογιάννης, ο οποίος τραυματίστηκε και στο 52' πέρασε εκτός αγώνα με φορείο.

Για λίγες ώρες μόνο έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας η Ίντερ. Μέχρι να τελειώσει το ματς της συμπολίτισσας της Μίλαν που συνέτριψε 4-0 την Κροτόνε. στο Σαν Σίρο κι επέστρεψε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Πρωταγωνιστές οι Ζλάταν Ιμπραϊμοβις και Άντε Ρέμπιτς που σκόραραν από ένα ζευγάρι τέρματα.

Μάλιστα ο Σουηδός έφτασε τα 501 καριέρας σε συλλογικό επίπεδο!

Έτσι οι «ροσονέρι» έφτασαν τις δύο σερί επιτυχίες υποχρεόνοντας τα «σκυλόψαρα», που είναι τελευταία, στην τρίτη σερί ήττα τους.

Την ίδια στιγμή κέρδιζε κι η Ουντινέζε την Ελλάς Βερόνα (2-0).
Δεύτερη σερί νίκη των «φριουλάνι» (με μηδενικό παθητικό) έχοντας πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Ντεουλοφέου. Ο Καταλανός προκάλεσε ένα αυτογκόλ και σκόραρε (το παρθενικό του με τα «μπιανκονέρι») υποχρεώνοντας τους Βερονέζους σε 2η σερί ήττα.

Νωρίτερα 1-1 έληξε το Μπενεβέντο - Σαμπντόρια. Οι γηπεδούχοι μετρούν 2 πόντους σε πέντε αγωνιστικές ενώ οι «μπλουτσερκιάτι» δεν κερδίζουν δύο οματς πλέον.

Τα ματς του Σαββάτου

Η Γιουβέντους σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Ρονάλντο (13’) και με αυτογκόλ του Ιμπάνιες (69’) κι έφτασε στη νίκη, που την έφερε στο -5 από την κορυφή (με ένα ματς λιγότερο).

Λίγο αργότερα η Νάπολι δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα της Ρόμα και ν' ανέβει στην 4αδα αφού έχασε από την Τζένοα στο «Μαράσι» της Γένοβας, με 2-1.

Πρωταγωνιστής των «γκριφόνι» - που έφτασαν τις 4 σερί επιτυχίες ανεβαίνοντας στο μέσο της βαθμολογίας - ο Πάντεφ με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος.

Ο Πάντες «χτύπησε» δις και τον Έλληνα στόπερ...

Όσο για τους «παρτενοπέι», που είχαν δύο δοκάρια με Πετάνια (24') και Ινσίνιε (78'), δεν έφτασε το γκολ του Πολιτάνο, αφού στο 93' ο Ελμάς έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ωστόσο δεν έχασαν μόνο το ματς, αλλά και τον Κώστα Μανωλά, που αντικαταστάθηκε τραυματίας, στο 68ο λεπτό, μετά από σύγκρουση με τον Πάντεφ....

Όλα αυτά πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου (σ. πρώτο ματς 0-0) με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο και το ματς με τη Γιουβέντους, εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της σεζόν διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (6/2) στο Μπέργκαμο ανάμεσα στην τοπική Αταλάντα και την Τορίνο, με τη δεύτερη να παίρνει ισοπαλία η οποία -με τον τρόπο που ήρθε- είχε την αίσθηση της νίκης!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι το ματς και πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά στο α' μέρος (14'-21'), όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική... άποψη, μειώνοντας αρχικά σε 3-2 πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και ισοφαρίζοντας στο 84' με γκολ του Μπονατσόλι για το τελικό 3-3!

Αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα το απίθανο fair-play του αρχηγού της Τορίνο, Αντρέα Μπελότι, ο οποίος με το σκορ στο 3-0 για την Αταλάντα δεν δέχθηκε να εκτελέσει φάουλ που καταλόγισε υπέρ του ο διαιτητής σε πολύ καλή θέση, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε παράβαση!

Στο έτερο απογευματινό παιχνίδι της ημέρας για την 21η αγωνιστική, η Σπέτσια έφυγε θριαμβεύτρια από την έδρα της Σασουόλο, επικρατώντας 1-2 για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη της βαθμολογίας (+6).

Την Παρασκευή 5/2

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ίντερ έβαλε τρεις ακόμη βαθμούς στο... σακούλι της περνώντας νικηφόρα από το «Αρτέμιο Φράνκι», για να προσπεράσει έτσι τη Μίλαν και να βρεθεί στην κορυφή της Serie A, έστω και με ματς περισσότερο!

Οι «νερατζούρι» σκόραραν με τον Μπαρέλα στο α' και τον Πέρισιτς στο β', γράφοντας έτσι το τελικό 0-2 απέναντι στη Φιορεντίνα, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (5/2).

Το προφίλ της 21ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2

Φιορεντίνα – Ίντερ 0-2
(31' Mπαρέλα, 52' Πέρισιτς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2

Αταλάντα – Τορίνο 3-3
(14' Ίλιτσιτς, 19' Γκόσενς, 21' Μουριέλ - 42' Μπελότι, 45'+1' Μπρέμερ, 84' Μπονατσόλι)

Σασουόλο – Σπέτσια 1-2
(25' Καπούτο - 39' Έρλιτς, 78' Γκιασί)

Γιουβέντους – Ρόμα 2-0

(15΄Ρονάλντο, 69 αυτ. Ιμπάνιες)

Τζένοα – Νάπολι 2-1
(11', 26' Πάντεφ - 79' Πολιτάνο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2

Μπενεβέντο – Σαμπντόρια 1-1
(55' Καπράρι - 80' Μπαλντέ)

Μίλαν – Κροτόνε 4-0
(30', 64' Iμπραϊμοβιτς, 69', 70' Ρέμπιτς)

Ουντινέζε – Βερόνα 2-0
(83' αυτ. Σιλβέστρι, 91' Ντεουλοφέου)


Πάρμα - Μπολόνια 0-3
(15', 33' Μπάροου, 90+2' Ορσολίνι)


Λάτσιο - Κάλιαρι 0-1
(61' Ιμόμπιλε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ