La Liga: Λυτρωτής Βαράν για Ρεάλ Μαδρίτης στην Ουέσκα, ξανά τρίτη η Σεβίλλη (highlights)

Δύο γκολ του Ραφαέλ Βαράν στο β' μέρος (το δεύτερο στο 84') χρειάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να κάμψει την αντίσταση (2-1) της μαχητικής κι ουραγού Ουέσκα εκτός έδρας. Ισάριθμα πέτυχε ο Ζεράρ Μορένο αλλά η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 2-2 στο Έλτσε. Στην 3η θέση πέρασε η Σεβίλλη επικατώντας 3-0 της Χετάφε. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Λυτρωτής Βαράν για Ρεάλ Μαδρίτης στην Ουέσκα, ξανά τρίτη η Σεβίλλη (highlights)

Μεσοβδόμαδα η Γρανάδα κρατούσε σφικτά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά στο 92' ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση όπου οι Καταλανοί προκρίθηκαν με το ...χορταστικό 5-3.

Ένα ακόμη ματς των Ανδαλουσιάνων έληξε στο 90λεπτο 2-2, το πρώτο χρονικά του Σαββατιάτικου προγράμματος, με την Λεβάντε, αλλά αυτή τη φορά ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν σκοράροντας στο 92' με τον Ρομπέρτο Σολδάδο.

Οι προερχόμενοι από πρόκριση στην 4αδα του Κυπέλλου και το διπλό στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ «βάτραχοι» προηγήθηκαν δις με τον Μοράλες στο «Σιουτάτ ντε Βαλένθια» αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αμφότερες. Έτσι η Γρανάδα παρέμεινε δίχως επιτυχία 4 αγωνιστικές (3 ισοπ. - 1 ήττα) ενώ οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν 9 ματς (όλων των διοργανώσεων) αήττητοι.

Λίγο αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης τα... χρειάστηκε απέναντι στην ουραγό μεν, μαχητικότατη δε Ουέσκα. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, προηγήθηκαν με ένα εξαιρετικό γκολ του Γκαλάν στο 48', αγχώνοντας ακόμα περισσότερους τους «μερένγκες», οι οποίοι τελικά με δύο γκολ του Βαράν (το δεύτερο έξι λεπτά πριν από το φινάλε), πήραν το διπλό με 1-2.

Δύο γκολ πέτυχε κι ο Ζεράρ Μορένο αλλά η Βιγιαρεάλ έφυγε μόνο μ' έναν πόντο από το Έλτσε κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, που ισοφάρισε δις το προβάδισμα του «κίτρινου υποβρυχίου».

Ήταν ο πρώτος πόντος των γηπεδούχων, που δεν κερδίζουν από τις 23 Οκτώβρη (!) μετά από δύο αγωνιστικές, ενώ οι, με το 2-2, φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 4 σερί ισοπαλίες.

Εξάλλου στο τελευταίο χρονικά ματς του Σαββάτου η Σεβίλλη επικρατώντας, 3-0, της Χετάφε επέστρεψε στην 3η θέση προσπερνώντας την Μπαρτσελόνα (που παίζει την Κυριακή) πριν την αντιμετωπίσει για το Κύπελλο.

Τα γκολ μετά το 67' κι ενώ οι Μαδριλένοι έπαιζαν από το 54' με 10 λόγω αποβολής του Ντζενέ για μαρκάρισμα στον Οκάμπος (που έφυγε με φορείο).

Δεν ήταν ο μόνος που αποβλήθηκε. Το ίδιο κι οι δύο τεχνικοί (Λοπετέγκι - Μπορνταλάς).

Στα αξιοσημείωτα το παρθενικό τέρμα του νεαποκτηθέντα Αργεντινού Πάπου Γκόμες στη δεύτερη του εμφάνιση με τους Ανδαλουσιάνους που έφτασαν τις επτά σερί επιτυχίες σ' όλες τις διοργανώσεις (4 για το πρωτάθλημα) και τις 5 με απαραβίαστη εστία.

Δύο ματς δεν σκοράρει η Χετάφε του ενός πόντου σε 3 αγωνιστικές.

Την Παρασκευή 5/2

Το γκολ του Χοσέλου στο 66ο λεπτό της συνάντησης ήταν αρκετό για τη Ντεπορτίβο Αλαβές, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Βαγιαδολίδ το βράδυ της Παρασκευής στη La Liga.

Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής, η Αλαβές πήρε τη σπουδαία νίκη με 1-0 και «ανάσανε» βαθμολογικά, καθώς απομακρύνθηκε στο +3 από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Το προφίλ της 22ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2

Αλαβές – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-0
(66' Χοσέλου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2

Λεβάντε – Γρανάδα 2-2
(30', 67' Μοράλες - 43' Κένεντι, 90'+3' Σολδάδο)

Ουέσκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(48' Γκαλάν - 55', 84' Βαράν)

Έλτσε – Βιγιαρεάλ 2-2
(49' Καρίγιο, 63' Μπογιέ - 15', 35' Ζεράρ Μορένο)

Σεβίλλη – Χετάφε 3-0
(67' Μουνίρ, 87' Πάπου Γκόμες, 89' Εν Νεσίρι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2

15.00: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Κάντιθ
17.15: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια
19.30: Οσασούνα – Έιμπαρ
22.00: Ρεάλ Μπέτις – Μπαρτσελόνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2
22.00: Ατλέτικο Μαδρίτης – Θέλτα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ