Η Πάρμα κατηγορείται για στήσιμο αγώνα!

Δύο παίκτες της ιταλικής ομάδας είναι ύποπτοι για στήσιμο αγώνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η άνοδος για την Πάρμα. 

Η Πάρμα κατηγορείται για στήσιμο αγώνα!

Η Πάρμα κατάφερε να επιστρέψει στη Serie A μετά από δυο διαδοχικές ανόδους από την ερασιτεχνική κατηγορία, όπου και είχε υποβιβαστεί λόγω χρεών.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η άνοδος της ιταλικής ομάδας, καθώς δύο παίκτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για στημένα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον των ποδοσφαιριστών, Εμανουέλε Καλαϊό και Φάμπιο Τσεράβολο, καθώς θεωρείται πως προσπάθησαν να στήσουν την αναμέτρηση με την Σπέτσια (σ.σ. η Πάρμα νίκησε 2-0) για την τελευταία αγωνιστική της Serie B.

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε όταν οι δύο ποδοσφαιριστές έστειλαν μηνύματα μέσω WhattsApp στους αντιπάλους τους, Φιλίπο ντε Κολ και Αλμπέρτο Μάζι, λέγοντας «μην μας σπάσετε τα πόδια». Οι δύο παίκτες της Σπέτσια δεν απάντησαν, αλλά άμεσα ενημέρωσαν τους διοικούντες την ομάδα, αλλά και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Σε περίπτωση που οι Καλαϊό και Τσεράβολο κριθούν ένοχοι για απόπειρα αθλητικής απάτης, τότε η Πάρμα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών. Αν συμβεί αυτό, η ομάδα θα χάσει την άνοδο στη Serie A και η Φροζινόνε θα πάρει τη θέση της.

Διευκρινίζουμε ότι βάσει του πειθαρχικού κώδικα του ιταλικού ποδοσφαίρου η ποινή απόπειρας και τέλεσης παράνομης πράξης είναι η ίδια, δηλαδή αφαίρεση βαθμών.