Κύπελλο Γερμανίας: Πέρασαν Λειψία, Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ, κάζο για Κολωνία! (highlights, vids)

Η Λειψία απέκλεισε την Μπόχουμ, η Βόλφσμπουργκ τη Σάλκε και η Γκλάντμπαχ τη Στουτγκάρδη στη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας.

Κύπελλο Γερμανίας: Πέρασαν Λειψία, Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ, κάζο για Κολωνία! (highlights, vids)

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι δύο από τους τέσσερις σημερινούς αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας, με τα φαβορί να παίρνουν το «εισιτήριο» για τους «8».

Η Λειψία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μπόχουμ και με δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο από τους Χαϊντάρα (11΄) και Ζάμπιτσερ (45΄+1 με πέναλτι) και άλλα τόσα στο δεύτερο από τον Πόουλσεν (66΄, 75΄) πήρε την πρόκριση με το ευρύ 4-0.

Το γκολ του Βέγκχορστ στο 40΄ (σκόραρε αφού πήρε το «ριμπάουντ» μετά το χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος) έκρινε την αναμέτρηση στην «Φολκσβάγκεν Αρένα», όπου η Βόλφσμπουργκ με το 1-0 επί της Σάλκε προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα, η Γκλάντμπαχ ήταν αυτή που πήρε το τρίτο εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στη Στουτγκάρδη, καθώς η τελευταία προηγήθηκε 1-0 όμως οι Βεστφαλοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος (1-2).

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στον αγώνα της Γιαν Ρέγκενσμπουργκ (ομάδα δεύτερης κατηγορίας) με την Κολωνία, όπου προκρίθηκαν οι γηπεδούχοι μετά την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με 4-3, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το σκορ στο ισόπαλο 2-2!

Οι αγώνες της Τρίτης 2/2

Τo «μπαμ» έκανε η Ροτ Βάις Έσεν. Η ομάδα της τέταρτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στον φετινό θεσμό, αποκλείοντας την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1 στην παράταση. Οι «ασπιρίνες» αποτελούσαν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο έξτρα ημίωρο και συγκεκριμένα στο 105' με τον Μπέιλι και φάνηκε ότι έστω και με την ψυχή στο στόμα θα έπαιρναν την πρόκριση στα προημιτελικά. Παρ' όλα αυτά οι άσημοι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα την κατάσταση και με δύο γκολ, στο 108' με τον Κεφκίρ και στο 117' με τον Ένγκελμαν, σόκαραν τη Λεβερκούζεν και την πέταξαν θριαμβευτικά εκτός συνέχειας!

Στη διαδικασία των πέναλτι η Χολστάιν Κίελ επιβλήθηκε της Ντάρμστατ και πήρε επίσης το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Αργότερα το βράδυ η Βέρντερ Βρέμης προκρίθηκε στη φάση των «8» μετά την επικράτησή της με 2-0 επί της Γκρόιτερ Φιρτ που αγωνίζεται στην Bundesliga 2. Ο Μέχβαλντ στο 12' άνοιξε το σκορ για τους νικητές και ο Aγκού ήταν εκείνος που το έκλεισε στο 73'.

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία του προγράμματος της Τρίτης (2/2) η Ντόρτμουντ είδε κι έπαθε για να ξεπεράσει με σκορ 3-2 το εμπόδιο της Πάντερμπορν, η οποία συμμετέχει επίσης στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η Μπορούσια φάνηκε να καθαρίζει την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, καθώς εξασφάλισε προβάδισμα δύο τερμάτων πολύ νωρίς, στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης (6' Τσαν, 16' Σάντσο).

Ωστόσο έμεινε εκεί, χωρίς να σκοράρει στη συνέχεια και έκανε τα εύκολα δύσκολα στο 79', οπότε η Πάντερμπορν μείωσε το σκορ σε 2-1 με τον Τζούστβαν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αφού ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR το γκολ του Χάαλαντ στο 90'+5', που θα τελείωνε τον αγώνα, ο Οβούσου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90'+7' ισοφάρισε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση! Εκεί όμως ήρθε ο Νορβηγός διεθνής να σκοράρει στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου και να διαμορφώσει το 3-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Το προφίλ της φάσης των «16» στο Κύπελλο Γερμανίας

Ροτ Βάις Έσεν - Λεβερκούζεν 2-1 παρ. (0-0 κ. δ.)

Χόλσταιν Κίελ - Ντάρμστατ 7-6 πέν. (1-1 κ. δ. και παρ.)

Βέρντερ Βρέμης - Γκρόιτερ Φιρτ 2-0

Ντόρτμουντ - Πάντερμπορν 3-2 παρ. (2-2 κ. δ.)

Βόλφσμπουργκ - Σάλκε 1-0

Λειψία - Μπόχουμ 4-0

Γιαν Ρέγκενσμπουργκ - Κολονία 4-3 πέν. (2-2 κ. δ. και παρ.)

Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ 1-2