Θάνατος Μαραντόνα: Το τελευταίο γεύμα και η αντίδραση Λούκε- «Ναι, ρε μ...κα φαίνεται έχει πεθάνει»

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ και σοκάρουν οι διάλογοι των γιατρών, με τον Ντιεγκίτο να είναι ετοιμοθάνατος 

Θάνατος Μαραντόνα: Το τελευταίο γεύμα και η αντίδραση Λούκε- «Ναι, ρε μ...κα φαίνεται έχει πεθάνει»

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στην υπόθεση Μαραντόνα. Οι διάλογοι που είχαν ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ είναι η κορυφή του παγόβουνου των ευθυνών που έχουν οι θεράποντες ιατροί για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπουένος Άιρες.

Σοκάρει η ψυχρότητα με την οποία μιλάει ο Λούκε σε έναν από τους συνεργάτες του, αλλά και στην Κοσάτσοφ, ενώ ο Μαραντόνα μπορεί να ήταν ήδη νεκρός.

«Ναι ρε μαλ…, φαίνεται πως ήταν καρδιακή ανακοπή και έχει πεθάνει. Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός, δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάω προς τα εκεί» ακούγεται στην αρχή της τηλεφωνικής συνομιλίας να λέει ο Λούκε σε έναν από τους συνεταίρους του.

«Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο» προσθέτει η Κοσάτσοφ για την απέλπιδα προσπάθεια ανάνηψης του Μαραντόνα, εν αναμονή του ασθενοφόρου.

Η συνέχεια του διαλόγου…

Λούκε: «Καταλαβαίνω, αυτή είναι η προσπάθεια ανάνηψης, αλλά αυτό που ρωτάω είναι: Συνεχίζουν την ανάνηψη ή τον διασωληνώνουν; Ανέκτησε τον σφυγμό ή δεν ανέκτησε τον σφυγμό; Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η καρδιά είναι ενεργή, γιατί αν έχει περάσει μισή ώρα, ουσιαστικά έχει πεθάνει. Αυτό θέλω να ξέρω».

Κοσάτσοφ: «Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και ανέκτησε λίγο την θερμοκρασία σώματος. Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο «μαύρος» (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».

Λούκε: «Εντάξει, το τελευταίο που θέλω. Εγώ είμαι καθ’ οδόν, θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά. Τον σφυγμό του τον ένιωσες κάποια στιγμή ή δεν είχε σφυγμό; Εννοώ αν ανέκτησε τον σφυγμό, φαντάζομαι γι’ αυτό προσπάθησαν να κάνουν την ανάνηψη, αλλά αν ανέκτησε τον σφυγμό; Εσείς είδατε κάποια στιγμή να έχει και πάλι σφυγμό ή όχι; Ψυχραιμία, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας δύσκολος ασθενής και, εντάξει, θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντέξουμε ό, τι είναι να γίνει».

Μίλησε και η μαγείρισσα

Ένα από τα πρόσωπα που είδαν για τελευταία φορά ζωντανό τον Μαραντόνα ήταν και η προσωπική του μαγείρισσα Ρομίνα Μιλάγκρος Ροντρίγκεζ.

Η «Μονόνα» όπως τη φώναζε ο Ντιέγκο γιατί του έφτιαχνε τις αγαπημένες του λιχουδιές, το βράδυ πριν το θάνατό του βρέθηκε στο δωμάτιο του όπου του πήγε σάντουιτς και φαγητό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ο Μαραντόνα ήταν ανόρεκτος αλλά αυτή επέμενε και τελικά όταν μάζεψε το πιάτο του αντιλήφθηκε ότι έλειπαν κάποια από τα πράγματα που του πήγε. «Λένε ψέματα όσοι διαδίδουν ότι δεν είχε φάει το βράδυ…», ήταν τα λόγια της ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί ολόκληρη η συνέντευξή της όπου θα μιλά και για τις δραματικές τελευταίες στιγμές.