Ράσφορντ: «Η ανθρωπότητα στα χειρότερά της»

Ο Μάρκους Ράσφορντ αρνήθηκε να δημοσιεύσει τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχθηκε μετά την ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Ράσφορντ: «Η ανθρωπότητα στα χειρότερά της»

Ο Μάρκους Ράσφορντ δήλωσε για τη ρατσιστική επίθεση, την οποία δέχθηκε διαδικτυακά μετά τη χθεσινή «λευκή» ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ότι «η ανθρωπότητα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται στα χειρότερά τους».

Ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» τόνισε ότι αρνείται να δημοσιεύσει τα πολλαπλά μηνύματα που δέχθηκε, καθώς είπε ότι θα ήταν ανεύθυνο να το κάνει.

«Η ανθρωπότητα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα χειρότερά τους. Ναι, είμαι μαύρος και ζω κάθε ημέρα περήφανος ότι είμαι. Κανείς ή κανένα σχόλιο δεν πρόκειται να με κάνει να αισθανθώ λιγότερο διαφορετικός» έγραψε ο 23χρονος άσος αργά χθες βράδυ στο Twitter και συνέχισε: «Επομένως, συγγνώμη αν ψάχνατε για μια δυνατή αντίδραση, απλά δεν πρόκειται να τη βρείτε εδώ. Δεν μοιράζομαι στιγμιότυπα οθόνης, θα ήταν ανεύθυνο να το κάνω... δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σ' αυτά. Έχω όμορφα παιδιά όλων των χρωμάτων να με ακολουθούν και δεν χρειάζονται να το διαβάσουν αυτό. Όμορφα χρώματα που πρέπει μόνο να γιορτάζονται».

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) έχει καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις παικτών, την ώρα που μέσα στην εβδομάδα έγιναν επίσης «στόχοι» τέτοιας συμπεριφοράς οι άσοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άξελ Τουανζέμπε και Αντονί Μαρσιάλ, ο Ρομέιν Σόιερς της Γουέστ Μπρομ και ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι.