Copa Libertadores: Το σήκωσε η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα με γκολ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Με τέρμα του Μπρένο Λόπες στο 9ο λεπτό των ...καθυστερήσεων η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κατέκτησε το Copa Libertadores του 2020 επικρατώντας της Σάντος στο Μαρακανά με 1-0!

Copa Libertadores: Το σήκωσε η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα με γκολ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής αναδείχθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα αφού, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ, οδήγησε την Παλμέιρας στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, επί της Σάντος, στο «Μαρακανά», με το μίνιμουμ σκορ!

Το μοναδικό τέρμα της (μετριότατης και με πολλή τακτική...) αναμέτρησης πέτυχε με άπιαστη κεφαλιά (μετά από σέντρα του Ρόνι) ο, νεοεισελθών (85') Βραζιλιάνος, επιθετικός Μπρένο Λόπες, για την ομάδα του Σάο Πάουλο, στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ άπαντες ετοιμάζονταν για την παράταση, στον ποδοσφαιρικό «εμφύλιο», που φιλοξενείτο στο Ρίο ντε Ζανέιρο!

Το γκολ προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους ελάχιστους φίλους των νικητών που είχαν δικαίωμα παρουσίας στις κερκίδες, αφού ήταν το 2ο τρόπαιό τους στο θεσμό (και πρώτο απο το 1999), ενώ τα «ψάρια» δεν κατάφεραν να φτάσουν στο 4ο κι εκείνο του 2011 παραμένει το τελευταίο τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλμέιρας κατέκτησε το τρόπαιο του 2020 (αφού είχε διακοπεί και πήγε πίσω, λόγω κορονοϊού, η διοργάνωση) και θα μετέχει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που ξεκινά την προσεχή Πέμπτη!

Στ' αξιοσημείωτα η αποβολή του προπονητή των ηττημένων Κούκα, στο 95', όταν προσπάθησε να πιάσει την μπάλα εμποδίζοντας τη γρήγορη εκτέλεση πλαγίου αντιπάλων...

Εξέλιξη που αποσυντόνισε, μαζί με τον... χαμό που ακολούθησε, τους παίκτες του μ' αποτέλεσμα να δεχθούν το γκολ στις καθυστερήσεις των ...καθυστερήσεων (σ. αρχκά ήταν 8 λεπτά) το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση...

Την ίδια στιγμή ο Φερέιρα πανηγύριζε τον πρώτο του προπονητικό τίτλο ενώ έγινε ο μόλις ο δεύτερος Πορτογάλος (μετά τον Ζόρζε Ζεσούς) και 3ος Ευρωπαίος που κατακτά το Libertadores!

ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ: Γουεβέρτον, Ρόσα, Λουάν, Γκόμες, Βίνια, Ντανίλο, Ζε Ραφαέλ (77' Ντε Πάουλα), Μενίνο (85' Μπρένο Λόπες), Βέιγκα (102' Έμπερερ), Ρόνι (101' Μέλο), Αντριάνο

ΣΑΝΤΟΣ: Τζον, Πάρα (101' Μάρκες) Βερίσιμο, Πέρες, Ζόναταν (93' Γουέλινγκτον), Άλισον, Πιτούκα, Σάντρι (73' Μπράγκα), Μαρίνιο, Ζόρζε (93' Μάντσον), Σοτέλδο