Premier League: Η Μπράιτον νίκησε στο γήπεδό της μετά από 225 μέρες, 1-0 την Τότεναμ! (highlights)

Η Μπράιτον επιβλήθηκε 1-0 της Τότεναμ και έκανε σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της. Αποτελέσματα, highlights, βαθμολογία της 21ης αγωνιστικής της Premier League.

Premier League: Η Μπράιτον νίκησε στο γήπεδό της μετά από 225 μέρες, 1-0 την Τότεναμ!  (highlights)

Η τελευταία φορά που είχε νικήσει στην έδρα της η Μπράιτον ήταν τον περασμένο Ιούνιο (την Άρσεναλ). Τα κατάφερε απόψε με το 1-0 που σημείωσε σε βάρος της Τότεναμ.

Χωρίς τον τραυματία Κέιν η ομάδα του Λονδίνου απείλησε ελάχιστα, με αποτέλεσμα το γκολ που πέτυχε ο Τροσάρντ στο 17΄να αποδειχθεί αρκετό για να την πλήξει.

Με το αγαπημένο της όταν πηγαίνει στο Λονδίνο 3-1 επιβλήθηκε η Λίβερπουλ της Γουέστ Χαμ κι ανέβηκε 3η στο -4 από την, πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτι, την οποία αντιμετωπίζει το επόμενο Σάββατο στο «Άνφιλντ».

Tα «σφυριά» που προέρχονταν από 4 νίκες κι ήταν αήττητα 6 ματς βρήκαν τον.. μάστορα τους από την ομάδα του Κλοπ που είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ και την Τότεναμ εκτός έδρας προ τριημέρου.

Μεγάλος πρωταγωιστής των νικητών (χωρίς Μανέ και με τον Φιρμίνο στον πάγκο...) ο Μο Σαλάχ με 2 γκολ στο δεύτερο μέρος. Τα πρώτα του μετά από 7 ματς «ανομβρίας»

Νωρίτερα, στο King Power Stadium η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε εντυπωσιακή ανατροπή επικρατώντας της Λέστερ με 3-1.

Έψαχνε καιρό μια τέτοια εμφάνιση η Λιντς που βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπαρνς αλλά απάντησε αμέσως και με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Μπάμφορντ, Χάρισον εκτέλεσε τη Λέστερ.

Tην πρώτη νίκη της, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τόμας Τούχελ, πανηγύρισε η Τσέλσι. Οι «μπλε» επιβλήθηκαν 2-0 της Μπέρνλι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Mε τη νίκη αυτή οι «μπλε» πλησίασαν τις θέσεις που δίνουν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν δύο Ισπανοί, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα και ο Μάρκος Αλόνσο, προς το τέλος κάθε ημιχρόνου.

Tα ματς του Σαββάτου 30/1

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν ευκαιρίες αλλά έμειναν στο 0-0 στο Έμιρέιτς, αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμιά από τις δυο τους.

Η Μάντσεστερ είχε περισσότερες φάσεις στο πρώτο μέρος ενώ στην επανάληψη η Άρσεναλ την έπαιξε... μονότερμα.

Ο Λένο στο 20' έκανε σωτήρια απόκρουση στο σουτ του Φρεντ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πεπέ αστόχησε από καλή θέση.

Στο 25’ ο Ντε Χέα μπλόκαρε την κεφαλιά του Τζάκα και στο 29’ ο Πογκμπά σήκωσε υπέροχα για τον Ράσφορντ, αλλά ο Μαρτινέλι έσωσε την τελευταία στιγμή.

Στο 65’ μετά από φάουλ του Λακαζέτ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός είπε «όχι» στον Σμιθ Ρόου.

Στο 89΄ο Γουάν Μπισάκα σέντραρε από δεξιά και ο Καβάνι με γυριστό έστειλε τη μπάλα ξυστά από το δοκάρι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ, Μπεγερίν, Σέντρικ, Χόλντινγκ, Τζάκα, Παρτέι, Σμιθ Ρόου (83’ Όντεγκααρντ), Μαρτινέλι (46’ Γουίλιαν), Πεπέ, Λακαζέτ (90+3' Ενκετιά)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν Μπισάκα, Πογκμπά, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (37’ Μαρσιάλ), Φερνάντες, Ράσφορντ (80’ Γκρίνγουντ), Καβάνι

Aπό το Νοέμβριο δεν σκόραρε στην Premier League ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και το έκανε πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Χάρη σ' αυτό οι «πολίτες» ξέφυγαν με τρεις πόντους από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ που έπαιζε αργότερα σημειώνοντας την 8η διαδοχική επιτυχία τους στο πρωτάθλημα (και 12 σ' όλες τις διοργανώσεις...).

Στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας, η Άστον Βίλα κέρδισε εκτός έδρας 1-0 τη Σαουθάμπτον, σε έναν αγώνα όπου η φάση του 8' είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει.

Φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι, που ισοφάρισαν με τον Ίνγκς στο φινάλε το γκολ του Μπάρκλεϊ από το 40' αλλά το VAR...μίλησε!

«500αρης» ο Γκουαρντιόλα!

Στα αξιοσημείωτα πως η ομάδα του Γκουαρντιόλα κράτησε για 5ο σερί ματς την εστία της απαραβίαστη (και 11η στα τελευταία 13 ματς!), ενώ ο Καταλανός πανηγύρισε την 500η νίκη της καριέρας του (σε 673 ματς), κόντρα στις «λεπίδες» που μεσοβδόμαδα είχαν κάνει «διπλό» στο Ολντ Τράφορντ, αλλά δεν σκοράρουν σ' εκτός έδρας ματς με την Σίτι για 20 συναπτά χρόνια...

Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε κι η Κρίσταλ Πάλας της Γουλβς και την ξεπέρασε στη βαθμολογία. Ο Ζαχά είχε δοκάρι για τους νικητές (σ. προέρχονταν από έναν πόντο σε 3 αγωνιστικές), ενώ οι «λύκοι» οπου ντεμπουτάρισε ο Γουίλιαν Ζοσέ δεν σκοράρουν δύο αγώνες (συγκομιδή ενός πόντου).

Εξάλλου το 2-2 μεταξύ Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ δεν βόλεψε καμιά αφού πρόκειται για την πρότελευταία και την τρίτη από το τέλος ομάδα της κατάταξης αντίστοιχα.
Για τους γηπεδούχους ήταν ο πρώτος πόντος μετά από δύο αγωνιστικές, ενώ για τους φιλοξενούμενους (που δεν κερδίζουν από τις 30/11) η 2η σερί ισοπαλία και 7η στα τελεταία 10 ματς!

Nωρίτερα, η Νιουκάστλ προερχόταν από πέντε διαδοχικές ήττες, αλλά έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή του Ουίλσον κατάφερε να πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς της από τις... 12 Δεκεμβρίου. Στο 73ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Κάλουμ Ουίλσον έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Η ομάδα του Αντσελότι δεν απείλησε ουσιαστικά και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «καρακάξες» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα, ο Σεν Μαξιμέν έβγαλε στην κόντρα την ομάδα του και ο Λιούις έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Ουίλσον που εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής


Έβερτον-Νιούκαστλ 0-2

(73' & 90+3΄ Ουίλσον)

Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουν. 1-0
(9' Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 2-2
(47' Μπάρτλεϊ, 66' Ματέους Φερέιρα - 10' Κόρντοβα-Ριντ, 77' Καβαλέιρο)

Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς 1-0
(60' Ιζ)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γ. 0-0

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 0-1

(40' Μπάρκλεϊ)

ΚΥΡΙΑΚΗ (31/01)

Τσέλσι-Μπέρνλι 2-0

(40΄ Αθπιλικουέτα, 84΄ Μάρκος Αλόνσο)


Λέστερ-Λιντς 1-3

(13' Μπαρνς - 15' Ντάλας, 70' Μπάμφορντ, 84' Χάρισον)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 1-3
(87' Ντόσον - 57', 68' Σαλάχ, 84' Βαϊνάλντουμ)

Μπράιτον-Τότεναμ 1-0

(17΄Τροσάρντ)

Bαθμολογία