La Liga: Λεβάντε-ς πήρε και... σήκωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, «Χ» στο Βιγιαρεάλ (highlights)

Η Λεβάντε επικράτησε με 2-1 κι ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης, που έπαιζε από το 9' με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μιλιτάο. Με την εκτός έδρας επικράτηση (2-0) της Σεβίλλης επί της Έιμπαρ, που την επανέφερε 3η ξεκίνησε το Σαββατιάτικο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη La Liga. Tα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία.

La Liga: Λεβάντε-ς πήρε και... σήκωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, «Χ» στο Βιγιαρεάλ (highlights)

Την τρίτη της εντός έδρας ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης, από τη Λεβάντε, με σκορ 2-1, σε ένα ματς που αναγκάστηκε να παίξει από το 8ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μιλιτάο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Παρά ταύτα η ομάδα του Ζιντάν (χωρίς τον Σέρχιο Ράμος) προηγήθηκε με τον Ασένσιο (12') οι «βάτραχοι» γύρισαν το ματς ...τούμπα με υπέροχα τέρματα των Μοράλες και Ροζέρ Μαρτί. Μάλιστα ο τελευταίος είδε νωρίτερα (64') πέναλτι του να το αποκρούει ο Κουρτουά. Πέναλτι είχαν ζητήσει οι φιλοξενούμενοι και πριν το γκολ των «μερένγκες» (για ανατροπή του Μελέρο από τον Μεντί...) αλλά το VAR είχε άλλη άποψη.

Νωρίτερα, την τρίτη της νίκη στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος κατήγαγε η Σεβίλλη στη Χώρα των Βάσκων κόντρα στην Έιμπαρ με σκορ 2-0 στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 21ης αγωνιστικής της La Liga κι επανήλθε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (με ματς παραπάνω από την Μπαρτσελόνα).

Η ομάδα του Λοπετέγκι με ένα γκολ ανά ημίχρόνο διατήρησε την αντίπαλο της δίχως επιτυχία για 4ο συναπτό ματς (σ. συγκομιδή ενός μόνο πόντου) και στο +2 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Στα αξιοσημείωτα το γκολ του Χορδάν απέναντι στην πρώην ομάδα του το οποίο όχι μόνο δεν πανηγύρισε αλλά με χαρακτηριστική κίνηση ζήτησε συγνώμη, αλλά κι οι τραυματισμοί των Ακούνια (στο 7ο μόλις λεπτό) των φιλοξενούμενων και του γκολκίπερ Ντιμίτριεβιτς των γηπεδούχων (61').

Λίγο αργότερα, η Βαλένθια πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα με την οριακή της νίκη επί της Έλτσε. Το 1-0 αποδείχθηκε αρκετό για τις «νυχτερίδες», παρά το γεγονός ότι στο 34' ο Σολέρ έχασε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη αστοχώντας σε πέναλτι.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου, η Βιγιαρεάλ κρατούσε στα... πόδια της το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το 90'+3', ωστόσο η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε διαφορετική άποψη και με γκολ του Ίσακ έγραψε το τελικό 1-1!

Το ματς της Παρασκευής 29/1

Ο Ράφαελ Μιρ έκανε πράγματα και θαύματα κόντρα στη Βαγιαδολίδ και με χατ-τρικ, χάρισε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη στην Ουέσκα με 1-3 στο εναρκτήριο ματς της 21ης αγωνιστικής της LaLiga, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για παραμονή.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ουέσκα μετά από 8 αγωνιστικές (2 ισοπαλίες, 6 ήττες) και της έδωσε τη δυνατότητα να μειώσει στους 3 βαθμούς τη διαφορά της από τη 17η Οσασούνα. Ο Μιρ «χτύπησε» στο 37', στο 50' και στο 57', με τον Τόνι να σημειώνει το γκολ της... τιμής για τους γηπεδούχους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βασικός κι αναντικατάστατος για ακόμη ένα παιχνίδι στο κέντρο άμυνας της Ουέσκα, ο Δημήτρης Σιόβας.

Το προφίλ της 21ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/1

Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Ουέσκα 1-3
(90'+3' Τόνι - 37', 50', 57' Μιρ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1

Έιμπαρ - Σεβίλλη 0-2
(28' πεν. Οκάμπος, 55' Χορδάν)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 1-2
(13' Ασένσιο - 38' Μοράλες, 78' Ρόζερ)

Βαλένθια - Έλτσε 1-0
(22' Βας)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(3' Παρέχο - 90'+3' Ίσακ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1

15:00 Χετάφε - Αλαβές

17:15 Κάντιθ - Ατλέτικο Μαδρίτης

19:30 Γρανάδα - Θέλτα Βίγκο

22:00 Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2

22:00 Ρεάλ Μπέτις - Οσασούνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ