Μπενφίκα: Με κορονοϊό τελικά ο Ζέσους

Μετά από... επτά αρνητικά τεστ επιβεβαιώθηκε τελικά, ότι ο Ζόρζε Ζέσους πάσχει από κορονοϊό

Μπενφίκα: Με κορονοϊό τελικά ο Ζέσους

Η Μπενφίκα έκανε γνωστό ότι ο Ζόρζε Ζέσους έχει τελικά, μολυνθεί με κορονοϊό, παρότι αρχικά είχε αναφέρει ότι πάσχει από μια απλή λοίμωξη. Στην ανακοίνωση, οι «αετοί» αναφέρουν ότι ο 66χρονος προπονητής υπεβλήθη σε επτά τεστ που βγήκαν αρνητικά, αλλά μια νέα εξέταση έδειξε θετικό αποτέλεσμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα είναι απομονωμένος για τις επόμενες μέρες και, ως εκ τούτου, δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, στο ντέρμπι εναντίον της Σπόρτινγκ, τη Δευτέρα 1/2, στο Alvalade.

Η ανακοίνωση:

«1 - Η Μπενφίκα ενημερώνει ότι ο Ζόρζε Ζέσους έχει κλινική εικόνα αναπνευστικής λοίμωξης που προκαλείται από τον ιό του κορονοϊού.

2 - Παρόλο που τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο προπονητής έχει συσσωρεύσει 7 αρνητικές εξετάσεις, συμπληρωματικές διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο da Luz έδειξαν μια τυπική συμπεριφορά λοίμωξης που προκλήθηκε από το νέο κορονοϊό.

3 - Υπό αυτήν την έννοια, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ταχεία εξέταση -η οποία ήταν επίσης αρνητική- και μια μοριακή, της οποίας το θετικό αποτέλεσμα έγινε γνωστό.

4 - Στην περίπτωση άτυπου περιστατικού, υπάρχουν ενδείξεις παρόμοιων καταστάσεων στις οποίες, παρά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ο ιός ανιχνεύεται μόνο μετά από λίγες ημέρες, με την πρόοδο της αναπνευστικής λοίμωξης και την επιδείνωση της με συμπτώματα.

5 - Ο Ζόρζε Ζέσους θα απομονωθεί τις επόμενες μέρες, με το ιατρικό προσωπικό της Μπενφίκα να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του, η οποία είναι σταθερή. Η Μπενφίκα προσφέρει κάθε βοήθεια στον προπονητή της και ζητά τον σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής».