Premier League: Η Λίβερπουλ ξέσπασε 3-1 στην Τότεναμ (highlights)

H Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-1 στο Λονδίνο της Τότεναμ κι επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών.  Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Η Λίβερπουλ ξέσπασε 3-1 στην Τότεναμ (highlights)

H Λίβερπουλ έβαλε τέλος στη «ξηρασία» της σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από τέσσερα ματς! Έβαλε τρία γκολ στην Τότεναμ (συν ένα ακόμη που της πήρε το VAR) κι έφυγε νικήτρια 3-1 από το Λονδίνο.

Η πρωταθλήτρια προηγήθηκε 2-0 από γκολ των Φιρμίνο κι Αλεξάντερ Άρνολντ. Η Τότεναμ μείωσε με τον Χόιμπεργκ αλλά το γκολ του Μανέ σφράγισε τη νίκη για τη Λίβερπουλ. Η Τότεναμ στάθηκε άτυχη καθώς έχασε με τραυματισμό τον Χάρι Κέιν στο ημίχρονο.

Τα ματς της Τετάρτης (27/1)

Αυτά μόνο στην Premier League γίνονται. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που μέχρι πρότινος δεν είχε νίκη, άλωσε το «Όλντ Τραφορντ» επικρατώντας 2-1 της επίδοξης πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ από τον Δεκέμβρη του 1973 (48 χρόνια)!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ: Η γκάφα του Ντε Χέα για το 0-1 (vid)

Ο 23χρονος επιθετικός Όλιβερ Μπερκ μπήκε στο ματς στο 70΄ και τέσσερα λεπτά μετά ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης της ουραγού Σέφιλντ, η οποία με το δεύτερο «τρίποντο» στη σεζόν αναθάρρησε, αλλά έχει πάρα πολύ δρόμο να διανύσει για να πετύχει το μεγάλο θαύμα.

Aλλιώς το φανταζόταν ο Τόμας Τούχελ το παρθενικό του ματς στον πάγκο της Τσέλσι κόντρα στην Γουλβς για την 20η αγωνιστική της Premier League αφού έληξε δίχως νικητή και γκολ.

Οι «μπλε», παρά την αντικατάσταση του Λάμπαρντ από τον Γερμανό τεχνικό δεν βρήκε γκολ για 2η σερί αγωνιστική κόντρα σε μια ομάδα που δεν κερδίζει από τις 15 Δεκέμβρη και πήρε μόλις τον τρίτο της πόντο σε 7 αγωνιστικές.

Οι «λύκοι» μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Πέδρο Νέτο, ενώ ντεμπουτάρισε για εκείνους ο Γουίλιαν Ζοσέ κι επέστρεψε από τραυματισμό ο Ποντένσε.

Την ίδια στιγμή η Μπέρνλι νικώντας 3-2 την Άστον Βίλα έφτανε στην τρίτη σερί επιτυχία της κι απομακρύνθηκε στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα ματς της Τρίτης

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League κατακτώντας τον τίτλο και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυσε με 5-0 εκτός έδρας την Γουέστ Μπρομ και προσωρινά απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Η «σεμνή τελετή» στο «Χόθορνς» είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος, όταν οι «πολίτες» προηγήθηκαν 4-0 με δύο γκολ του Γκουντογκάν, μετατρέποντας το υπόλοιπο του αγώνα σε... υγιεινό περίπατο.

Στο γήπεδο που πριν από τρία 24ωρα είχε αποκλειστεί στην φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει «εκδίκηση» από την Σαουθάμπτον και με ανατροπή να πανηγυρίσει τη σπουφαία νίκη με 3-1.

Το γρήγορο γκολ των «Αγίων» στο «Σεντ Μέρις» δεν πτόησε τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι πριν κλείσει το πρώτο 45λεπτο είχαν φέρει τα πάνω κάτω και στο δεύτερο μέρος «κλείδωσαν» τη νίκη τους με τον Λακαζέτ.

Δύο στα δύο έκαναν οι φιλοξενούμενοι στην πρεμιέρα των αγώνων της 20ής αγωνιστικής της Premier League. Γουέστ Χαμ και Λιντς πέρασαν από τις έδρες των Κρίσταλ Πάλας και Νιουκάστλ, με τα «σφυριά» να κάνουν δικαιολογημένα όνειρα Ευρώπης!

Η ανοδική πορεία της Γουέστ Χαμ επιβεβαιώθηκε με την τέταρτη σερί νίκη της (έκτο ματς αήττητη), αυτή την φορά στο «Σέλχαρστ Παρκ», με 3-2 επί της Κρίσταλ Πάλας. Αποτέλεσμα που έφερε τους Λονδρέζους στην 4η θέση και, πλέον, έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται ακόμη και την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Το γρήγορο γκολ του Ζαχά για τους γηπεδούχους δεν τους βοήθησε να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την δεύτερη σερί ήττα, ενώ έμειναν για τρίτο ματς χωρίς «τρίποντο».

Μετά από δύο σερί ήττες, η Λιντς επέστρεψε στα «τρίποντα» και, μάλιστα, εκτός έδρας, επικρατώντας με 2-1 της Νιουκάστλ, η οποία γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα της!

Το προφίλ της 20ης αγωνιστικής:

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ 2-3
(3΄ Ζαχά, 90΄+7 Μπατσουαγί - 9΄,25΄ Σούτσεκ, 65΄ Ντόουσον)

Νιουκάστλ - Λιντς 1-2
(57΄ Αλμιρόν - 17΄ Ραφίνια, 61΄ Χάρισον)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-3
(3΄ Αρμστρομγκ - 8΄ Πέπε, 39΄ Σάκα, 72΄ Λακαζέτ)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 0-5
(6΄,30΄ Γκουντογκάν, 20΄ Κανσέλο, 45΄+2 Μαχρέζ, 57΄ Στέρλινγκ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1

Μπέρνλι – Άστον Βίλα 3-2
(52' Μι, 76' ΜακΝιλ, 79' Γουντ - 14' Γουότκινς, 68' Γκρίλις)

Τσέλσι - Γουλβς 0-0

Μπράιτον – Φούλαμ 0-0

Έβερτον-Λέστερ 1-1

(30΄ Χάμες Ροντρίγκες - 67΄ Τίλεμανς)

Μάντσεστερ Γ.-Σέφιλντ Γιουν. 1-2

(64΄ Μαγκουάιρ - 23΄ Μπράιαν, 74΄ Μπερκ)

ΠΕΜΠΤΗ 28/1

Τότεναμ – Λίβερπουλ 1-3

(49΄Χόιμπεργκ - 45+4 Φιρμίνο, 47΄Αλεξάντερ-Άρνολντ, 65΄Μανέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ