Σύμπραξη UEFA - FIFA κάτα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας με νέο, πλουσιότερο, Champions League

Η πιθανότητα δημιουργίας Eυρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας οδηγεί σε συμμαχία UEFA και FIFA με σκοπό την σύσταση ενός ελκυστικότερου οικονομικά Champions League, αναφέρει Ισπανικό ραδιόφωνο.

Σύμπραξη UEFA - FIFA κάτα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας με νέο, πλουσιότερο, Champions League

Ο κοινός εχθρός της πιθανότητας δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας οδηγε σε λυκοφιλία την FIFA και UEFA με σκοπό να κάνουν το Champions League ακόμη πιο αποδοτικό οικονομικά, όπως αποκάλυψε ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Cope».

Κάτα το μέσο, υπάρχει συμφωνία μεταξύ του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και του ομολόγου του, της UEFA , Αλεκσάντερ Τσέφεριν, με σκοπό να κάνουν το Champions League ακόμη πιο εμπορικό για την επόμενη δεκαετία.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς τους «μεγάλους» συλλόγους της Ευρώπης ώστε να μην αφήσουν τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να εγκαταλείψουν τις σκέψεις και τις διαπραγματεύσεις για μια «κλειστή» (ή περίπου...) νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, υπάρχουν τρεις εθνικές ομοσπονδίες (Αγγλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας) οι οποίες συζητούν με πέντε συλλόγους (Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε) για τη νέα αλλαγή στο Champions League, η οποία θα ισχύει για τη δεκαετία 2024-2034.